Επιστροφή στην ανάπτυξη για το Netflix

Επιστροφή στην ανάπτυξη για το Netflix

“Δόξα τω Θεώ τελειώσαμε με τα αρνητικά τρίμηνα”. Η φράση ανήκει στο διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix, Ριντ Χάστινγκς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, στο οποίο η streaming πλατφόρμα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Netflix για το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2022 ήταν ανακουφιστικά για τη διοίκηση της εταιρείας και τους μετόχους, με την πλατφόρμα να προσθέτει περισσότερους από 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές, μετά από διαδοχικά τρίμηνα στα οποία εμφάνιζε μείωση της συνδρομητικής βάσης. Ακόμα και για τους αναλυτές της Wall Street τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους, οι οποίοι ανέμεναν λίγο περισσότερους από 1 εκατομμύριο νέους συνδρομητές. «Τα εντυπωσιακά νούμερα του Netflix δείχνουν ότι η πορεία ανάπτυξης της εταιρείας απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ’ αυτών, ενδεικτική του εντελώς διαφορετικού κλίματος με το οποίο αντιμετωπίζεται από χθες το Netflix από τη χρηματιστηριακή αγορά.

Άλλωστε, ο επικεφαλής της πλατφόρμας είχε και άλλα θετικά νέα να μοιραστεί, καθώς οι εκτιμήσεις της εταιρείας για το επόμενο τρίμηνο κάνουν λόγο για ακόμα 4,5 εκατομμύρια επιπλέον συνδρομητές στην πλατφόρμα. Στο συγκεκριμένο διάστημα (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022) το Netflix θα έχει πάρει και ένα πρώτο δείγμα της υποδοχής του κοινού του νέου προσιτού πακέτου με διαφημίσεις, η διαθεσιμότητα του οποίου θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου σε 12 μεγάλες αγορές.

Όλες οι παραπάνω ειδήσεις αποτυπώθηκαν και στη μετοχή της εταιρείας, η οποία παρουσίασε αύξηση 14% αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του χρόνου έως και χθες η μετοχή είχε χάσει το 60% της αξίας της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home