Ενας Αμερικανός, ένας Ισπανός, ένας Γάλλος και ένας Ιταλός για το ψηφιακό ευρώ

Deasy @ 20.09.2022
Ενας Αμερικανός, ένας Ισπανός, ένας Γάλλος και ένας Ιταλός για το ψηφιακό ευρώ

Ένα σχήμα που περιλαμβάνει την Amazon, την ισπανική τράπεζα Caxia, τη γαλλική εταιρεία πληρωμών Worldline, την ιταλική fintech Nexi και την κοινοπραξία EPI που εκπροσωπεί 31 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ευρώπης, θα αναλάβει να μας φέρει στην εποχή του ψηφιακού ευρώ.

Τον κατάλογο των φορέων ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη Παρασκευή. Η ΕΚΤ θα συνεργαστεί μαζί τους για τη δημιουργία πιθανών σεναρίων χρήσης του ψηφιακού ευρώ. Στόχος είναι να δοκιμαστούν διάφορες τεχνολογίες, να γίνει προσομοίωση συναλλαγών και, συνολικά, να γίνουν μια σειρά από ασκήσεις χωρίς να είναι βέβαιο πως ό,τι εντοπιστεί στην παρούσα φάση θα αποτελέσει και τμήμα του ψηφιακού ευρώ, όταν αυτό με το καλό γίνει πραγματικότητα.

Βεβαίως από τον κατάλογο των συνεργαζόμενων φορέων ξεχωρίζει το όνομα της αμερικανικής Amazon, η οποία θα είναι ο συνεργάτης της ΕΚΤ στον τομέα των πληρωμών για συναλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνολικά η ΕΚΤ έλαβε επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 54 φορείς από τους οποίους κατέληξε στους ανωτέρω πέντε.

Οι ασκήσεις και προσομοιώσεις θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς στόχος της ΕΚΤ είναι να ανακοινώσει τα ευρήματα της συγκεκριμένης προσπάθειας στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Αν το πρωτότυπο του ψηφιακού ευρώ που θα σχεδιαστεί από τους συνεργαζόμενους φορείς κριθεί ικανοποιητικό, μάλλον κάποιοι από τους πέντε θα κληθούν από την ΕΚΤ να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ για όλους μας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home