Κυβερνοεπίθεση στο ΔΕΣΦΑ – Πιθανή διαρροή δεδομένων

Κυβερνοεπίθεση στο ΔΕΣΦΑ – Πιθανή διαρροή δεδομένων

Μέρος της υποδομής του ΔΕΣΦΑ δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, η οποία είχε ως στόχο την παράνομη απόκτηση πρόσβασης σε ηλεκτρονικά αρχεία, με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας να κάνει λόγο ότι υπήρξε επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων .

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο ΔΕΣΦΑ κατάφερε να διασφαλίσει τη συνέχεια και τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο. «Η διαχείριση του ΕΣΦΑ συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά και ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφάλεια και επάρκεια», αναφέρει.

«Διερευνούμε τα βαθύτερα αίτια της επίθεσης και έχουμε κινητοποιήσει ομάδες τεχνικών κι εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων για να μας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα, καθώς και στην ανάκτηση των συστημάτων στην κανονική λειτουργία, το συντομότερο δυνατό. Για την προστασία των πελατών και των συνεργατών μας, απενεργοποιήσαμε προληπτικά τις περισσότερες από τις υπηρεσίες πληροφορικής μας. Επαναφέρουμε σταδιακά τα πληροφοριακά και λειτουργικά συστήματά μας».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και οργανισμούς, με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την επίλυση του ζητήματος και την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών επιπτώσεων.

Παράλληλα σημειώνει ότι «ο ΔΕΣΦΑ παραμένει ακλόνητος στη θέση του να μη συνδιαλέγεται με κυβερνοεγκληματίες».

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.

ΔΕΣΦΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home