Οι Big Tech πρέπει να συνεισφέρουν στις υποδομές δικτύων λένε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Deasy @ 02.08.2022
Οι Big Tech πρέπει να συνεισφέρουν στις υποδομές δικτύων λένε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Όλο και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας η οικονομική συνεισφορά στις δικτυακές υποδομές στην Ευρώπη, καθώς Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία φέρονται να συμφωνούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η είδηση έρχεται από το Reuters, το οποίο επικαλείται κοινή επιστολή των κυβερνήσεων των τριών χωρών, οι οποίες για πρώτη φορά εκφράζουν επίσημα την πρόθεσή τους να επιβάλλουν σε εταιρείες, όπως η Google, η Meta ή το Netflix, να πάρουν πάνω τους κάποιο από το οικονομικό βάρος της αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Όπως σημειώνεται στο έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters, το 55% της κίνησης των δικτύων αφορά υπηρεσίες των έξι μεγαλύτερων παρόχων περιεχομένου, γεγονός που δημιουργεί ένα σημαντικό οικονομικό κόστος στους ευρωπαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τα δίκτυα των οποίων πρέπει να εξασφαλίζουν επαρκή χωρητικότητα για να απολαμβάνουν απρόσκοπτα οι χρήστες τις υπηρεσίες.

Η κοινή κίνηση των τριών χωρών δεν είναι η πρώτη προς αυτήν την κατεύθυνση που γίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως ανέδειξε το Politico τον προηγούμενο Μάιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση κεντρικά εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, μετά από την πολύχρονη πίεση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων της περιοχής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ένωσης ΕΤΝΟ, μια συνεισφορά της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ των εταιρειών για τα κόστη δικτύου θα έδινε μια ώθηση 72 δισεκατομμυρίων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Πάντως δεν θα περάσει χωρίς αντιδράσεις μια τέτοια πρόταση, καθώς και οι Big Tech αλλά και οι ακτιβιστικές οργανώσεις προκρίνουν το θέμα της ουδετερότητας του Διαδικτύου, σημειώνοντας ότι μια οικονομική συνεισφορά θα την αποδυνάμωνε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,BIG TECH,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home