Θέλεις 360 ευρώ για να βάλεις οπτική ίνα;

Deasy @ 06.07.2022
Θέλεις 360 ευρώ για να βάλεις οπτική ίνα;

Αν δεν πρόλαβες να κάνεις χρήση του προγράμματος Superfast Broadband (SFBB για τους φίλους) που ενθαρρύνει την εγκατάσταση οπτικής ίνας στο σπίτι με επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, σου έχουμε καλά νέα.

Η δράση είχε τερματιστεί καθώς το αρχικό κονδύλι των περίπου 50 εκατ.ευρώ είχε εξαντληθεί. Ομως, παρά τις αρχικά αρνήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόγραμμα πήρε μικρή παράταση και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκαν 10 εκατ. ευρώ οπότε όπως καταλαβαίνεις όποιος πρόλαβε πρόλαβε ή, αν σου αρέσουν οι βιβλικές αναφορές ,όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδε.

Αν λοιπόν θέλεις να βάλεις οπτική ίνα και θέλεις να κάνεις χρήση του προγράμματος επιδότησης, πας στο www.sfbb.gr εισάγεις τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνσή σου και θα δεις αν έχεις κάλυψη και από ποιον (ή ποιους) πάροχο (ή παρόχους).

Μα, θα πεις, έχεις ακούσει για ένα άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο αφορά επίσης στην εγκατάσταση οπτικής ίνας. Εχεις δίκιο, το SFBB θα σου κατεβάσει το κόστος της συνδρομής στον πάροχο αλλά μάλλον το κόστος εγκατάστασης και το σχετικό μερεμέτι μέσα στο σπίτι δεν θα το γλιτώσεις. Το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης επιδιώκει να βοηθήσει ακριβώς στο κόστος εγκατάστασης με παροχή κάποιας μορφής επιδότησης. Θα σκεφτείς πονηρά ίσως πως καλό είναι να περιμένεις λίγο, αλλά όπως είπαμε και πριν, το SFBB έχει μόλις 10 εκατ. ευρώ διαθέσιμα που φτάνουν χοντρικά για γύρω στα 25.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εμείς τα είπαμε και αμαρτία δεν έχουμε...

SUPERFAST BROADBAND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home