Άνοιξε (στο περίπου) η πλατφόρμα για το Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου θα είναι λειτουργική.

Άνοιξε (στο περίπου) η πλατφόρμα για το Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας

Ενεργοποιήθηκε χθες η σελίδα της δράσης Superfast Broadband (SFBB), μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν επιδότηση (μέσω κουπονιού) 360 ευρώ για να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση στο Internet 100Mbps και άνω.

Η δράση απευθύνεται τόσο σε νοικοκυριά όσο και επαγγελματίες, παρέχοντας επιδότηση της σύνδεσης 13 ευρώ/μήνα για 24 μήνες καθώς επίσης και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν έως περίπου 140.000 δικαιούχοι, καθώς το συνολικό ύψος του προγράμματος φθάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Όμως αναλόγως της επιτυχίας του προγράμματος είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ύψος του.

Στη σελίδα https://www.sfbb.gr/ οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν αν στη διεύθυνση ενδιαφέροντος έχουν ενεργοποιηθεί SFBB υπηρεσίες (χρησιμοποιώντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα) και κατόπιν να δουν τις προσφορές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που προσφέρονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Όμως…

 

Οι SFBB υπηρεσίες αφορούν μόνο συνδέσεις fiber to the home/building

Όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι χρήστες στην παρούσα φάση η αναζήτηση μέσω ταχυδρομικού κώδικα δεν εμφανίζει αποτελέσματα ακόμα και στις περιοχές που διατίθενται υπηρεσίες fiber από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ο λόγος δεν είναι η αδράνεια των παρόχων στην ενημέρωση της πλατφόρμας αλλά ότι η δράση αφορά αποκλειστικά συνδέσεις fiber to the home (building). Ειδικότερα, όπως αναφέρει και το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα αφορά συνδέσεις άνω των 100Mb, που όμως μπορούν να αναβαθμιστούν έως και το 1Gbps, ταχύτητες που μόνο οι συνδέσεις fiber to the home μπορούν να προσφέρουν.

Όπως λοιπόν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η ενημέρωση της πλατφόρμας με προσφορές τηλεπικοινωνιακών παρόχων θα ξεκινήσει πιθανότατα στα τέλη Ιουνίου (αρχές Ιουλίου), όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το «άπλωμα δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι/κτίριο» στις πρώτες περιοχές. Σ’ αυτές αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται περιοχές στο Παλαιό Φάληρο, το Καλαμάκι, το Βύρωνα, τη Καλαμάτα, ενώ σε επόμενο στάδιο θα προστεθούν σημεία στη Θεσσαλονίκη, την Καλαμαριά, το Μοσχάτο, τη Λάρισα κ.α.

Όμως η υποβολή ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή για αρκετό διάστημα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πλήθος καταναλωτών να επωφεληθούν της δράσης, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα συνεχίζουν την ανάπτυξη αυτών των δικτύων προσθέτοντας νέες περιοχές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ωφελούμενοι της δράσης είναι «όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και επιτηδευματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013 και τηρώντας τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας)». Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν της δράσης εφόσον οι συνολικές ενισχύσεις που έχει λάβει σε μία τριετία δεν υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ.

Τέλος, ένα ακόμα σημείο που αξίζει αναφέρουμε είναι ότι όσοι λάβουν το SFBB κουπόνι έχουν τη δυνατότητα να το εξαργυρώσουν μέχρι την 31η Μαρτίου 2019 (από τη στιγμή της εξαργύρωσης ξεκινάει να μετράει το 24μηνο της επιδότησης).  Τα SFBB κουπόνια που δεν θα έχουν ενεργοποιηθεί έως την 31η Μαρτίου 2019 ακυρώνονται.

ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ,ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ,SUPERFAST BROADBAND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home