Βήχει to Snapchat κρεβατώνεται η Wall Street

Deasy @ 25.05.2022
Βήχει to Snapchat κρεβατώνεται η Wall Street

Σε χαμηλό 52 εβδομάδων έπεσε την Τρίτη η μετοχή της Snap, της εταιρείας του Snapchat και παρέσυρε μαζί της στην κατηφόρα τις μετοχές των μεγάλων δυνάμεων των κοινωνικών δικτύων.

Η μετοχή που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ατένιζε τον κόσμο από το ιστορικό υψηλό των 83 δολαρίων, έκλεισε χθες στα 12,8 δολάρια και υποχώρησε κατά 43,1%. Αιτία αποτέλεσε η προειδοποίηση για επιβράδυνση της ανάπτυξης. Σε σημείωμά του προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, ανέφερε πως το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί, καθώς τα έσοδα από την online διαφήμιση έχουν περιοριστεί. Αιτία αποτελεί η γενικότερη κατάσταση όπως διαμορφώνεται από τον πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες που έχουν προκαλέσει ελλείψεις και αναταραχές σε πολλούς κλάδους.

H Snap δηλώνει ευθαρσώς πως για το δεύτερο τρίμηνο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου, τα έσοδα και τα κέρδη θα είναι κατώτερα των πιο συγκρατημένων εκτιμήσεων. Αυτή η δήλωση προκάλεσε πανικό στη χρηματαγορά της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα το Facebook να κλείσει με πτώση 8%, το Pinterest με πτώση 20% και το Google με πτώση 5%. Το μέλλον δεν φαίνεται πολύ λαμπερό για τις εταιρείες τεχνολογίας, ενώ κάποιες κακές γλώσσες λένε πως οι αποτιμήσεις είχαν τα χαρακτηρισιτκά φούσκας και πως καλό είναι να φύγει λίγος... αέρας.

SNAPCHAT,WALL STREET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home