Η Apple φέρνει το αλκοτεστ στο iPhone

Η Apple φέρνει το αλκοτεστ στο iPhone

Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά μια νέα τεχνολογία, που μοιάζει αρκετά με... το αλκοτέστ! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται σε πολλούς, πρόκειται για ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό που ουσιαστικά αποσκοπεί στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω τεχνολογία θα λειτουργεί συνδυαστικά με τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου αλλά και το Apple Watch.  Μέσα από τη χρήση ενός αλγόριθμου δηλαδή, μια εγκατεστημένη εφαρμογή στο Apple watch ή το iPhone, θα μπορεί να εντοπίσει το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού και σε περίπτωση που υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια, το αυτοκίνητο θα κλειδώνει.

Γενικότερα, είναι γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό των ατυχημάτων στο δρόμο οφείλεται σε οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα φαινόμενο που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Έτσι, η Apple θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια του οδηγού, αποτρέποντας τον από πολλούς κινδύνους. Παρά το γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να εδραιωθεί, παράλληλα φυσικά με τα ψηφιακά κλειδιά.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ψηφιακά κλειδιά είναι μια λειτουργία που ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό η Apple, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητο τους από το iPhone. Όσον αφορά τον τρόπο χρήσης, είναι πολύ απλό: το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να φέρουν το iPhone κοντά στην πόρτα του αυτοκινήτου.

IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home