Αmazon: Σε λειτουργία τo πρώτο κατάστημα Whole Foods χωρίς ταμεία

Αmazon: Σε λειτουργία τo πρώτο κατάστημα Whole Foods χωρίς ταμεία

Την τεχνολογία Just Walk Out, που προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας καταστημάτων χωρίς ταμεία, φέρνει σε μια ακόμα αλυσίδα της η Amazon. Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Whole Foods, η οποία εγκαινίασε το νέο της κατάστημα με την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία στο Glover Park της Ουάσιγκτον.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στη Whole Foods σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η τεχνολογία της Amazon παρέχεται σε κατάστημα που δεν περιέχει την ίδια επωνυμία (πχ Amazon Fresh, Amazon Go). Το κατάστημα στο Glover Park αποτελεί το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Whole Foods που θα λειτουργεί χωρίς ταμεία, παρά το γεγονός ότι έχει εξαγοραστεί από την Αmazon το 2017.

Η Whole Foods αποτελεί ένα πραγματικό κολοσσό στον τομέα του λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ, με το τζίρο της για το 2021 να φθάνει τα 21 δισ. δολάρια, ενώ το προσωπικό της ξεπερνάει τα 91.000 άτομα. Το τίμημα της εξαγορά της από την Amazon το 2017 πλησίασε τα 14 δισ. δολάρια.


Το πρώτο cashless κατάστημα στο Σιάτλ 

H τεχνολογία Just Walk Out που ανέπτυξε η Αmazon εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 2018 στο κατάστημα Amazon Go στο Σιάτλ και μέχρι σήμερα έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες καταστήματα Amazon Fresh και Amazon Go. Επιπρόσθετα, τα δύο τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και στην Αγγλία σε 6 καταστήματα Amazon Fresh.

Εκτός των παραπάνω, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου πουλάει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και σε άλλους λιανοπωλητές στις ΗΠΑ, όπως η OTG CIBO Express και η Delaware North. 

ΑΜΑΖΟΝ,AMAZON GO,WHOLE FOODS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home