Εξαγορά της Pollfish από την αμερικανική Prodege

Εξαγορά της Pollfish από την αμερικανική Prodege

Συνέχεια στις εξαγορές ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, με την αμερικανική Prodege να ανακοινώνει σήμερα την απόκτηση της Pollfish.

Η Pollfish, που ιδρύθηκε το 2013 και δύο χρόνια αργότερα μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της στις ΗΠΑ, έχει αναπτύξει μια σύγχρονη πλατφόρμα ερευνών αγοράς, παρέχοντας την ευχέρεια σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς να στήσουν το δικό τους ερωτηματολόγιο και να χρησιμοποιήσουν ως δείγμα χιλιάδες κατόχους smartphone. Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200 εκατομμύρια κάτοχοι smartphone συμμετέχουν κάθε χρόνο σε έρευνες που υλοποιήθηκαν πάνω στην πλατφόρμα της Pollfish. Η εταιρεία διαθέτει μια ομάδα 70 ατόμων, η πλειονότητα των οποίων εργάζεται στο γραφείο της Αθήνας. Από την άλλη πλευρά, η Prodege έχει αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα, που βοηθά τις εταιρείες να αντλήσουν πληροφορίες για να διευρύνουν το κοινό που απευθύνονται, με το τζίρο της εταιρείας να ανέρχεται στα επίπεδα των 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Με την ένταξη της Pollfish στην αγκαλιά της Prodege δημιουργούνται σημαντικές συνέργειες για τη δεύτερη, κάτι που σημείωσε και στις πρώτες δηλώσεις ο επικεφαλής της, Chuck Davis. “Οι συνεργάτες μας θα επωφεληθούν πολύ από την πρόσβαση σε ένα νέο κοινό καταναλωτών, ενώ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την εκπληκτική υπηρεσία που έχουν συνηθίσει” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Davis.

Λεπτομέρειες για το τίμημα της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο εκτιμάται ότι το κόστος της κυμαίνεται μεταξύ 70 και 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, οι εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από αμερικανικές αναμένεται να έχουν και συνέχεια, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε μια ακόμα κίνηση, που θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα, οι πληροφορίες θέλουν τη Meta, μητρική του Facebook, να προχωράει στην απόκτηση της Accusonus (με γραφεία σε Πάτρα, Αθήνα και Μασαχουσέτη) σε ένα deal που αποτιμάται και αυτό κοντά στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη Meta να ιδρύει τοπικό γραφείο στην Ελλάδα, διευρύνοντας τη δραστηριότητά της στη χώρα μας, πέρα από τις δραστηριότητες της Accusonus. Λεπτομέρειες αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστή η εξαγορά του 48,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet από την JP Morgan, μια κίνηση η οποία ανέβασε την αποτίμηση της ελληνικής εταιρείας στα επίπεδα των 2 δισ. δολαρίων.

POLLFISH,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home