Με εξαγορά-μαμούθ η Microsoft αποκτά την Activision

Με εξαγορά-μαμούθ η Microsoft αποκτά την Activision

Φωτιά παίρνει ο χώρος του gaming μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft έναντι του θεαματικού ποσού των 68,7 δισ. δολαρίων.

Η Activision, που ανάμεσα σε άλλα έχει φτιάξει το Call of Duty, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας στις ΗΠΑ αλλά όχι για καλό λόγο. Στελέχη της εταιρείας εμπλέκονται σε μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και οι σχετικές αποκαλύψεις οδήγησαν τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές εκπαραθυρώσεις.

Η εξαγορά της Activision είναι η δεύτερη που ανακοινώνεται μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η εξαγορά της Zynga από την Take-Two (δημιουργού του Grand Theft Auto) έναντι 12,7 δισ. Για λίγες ημέρες, αυτή ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά που είχε γίνει ποτέ στον χώρο του gaming αλλά η Microsoft σήκωσε τον πήχη πολύ πιο ψηλά με την απόκτηση της Activision.

Μια εξαγορά που είναι προφανές ότι δημιουργεί σημαντικά πλεονεκτήματα για τη Microsoft και το δικό της οικοσύστημα στο χώρο του gaming, έναντι του αντίπαλου δέους, του Playstation της Sony. Η συλλογή τίτλων παιχνιδιών της Activision εμπλουτίζει σημαντικά το portfolio του Game Pass, με τη Microsoft να υπόσχεται πλούσιες εμπειρίες gaming σε όλο το εύρος συσκευών για τους χρήστες. Χαρακτηριστικό της δημοτικότητας των τίτλων της Activision είναι ότι ο αριθμός των ενεργών χρηστών ανά μήνα ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 

ACTIVISION,GAMING,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home