Η Take-Two αποκτά τη Zynga στη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στο gaming

Η Take-Two αποκτά τη Zynga στη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στο gaming

Σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια θα καταβάλλει η Take-Two, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής videogames στον κόσμο, για να αποτελέσει το νέο ιδιοκτήτη της Zynga, σε μια κίνηση που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στο χώρο των παιχνιδιών.

Μια κίνηση που όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της Take-Two έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της ειδικά στο πεδίο του mobile gaming, εκεί που κατά κύριο λόγο δηλαδή έχουμε γνωρίσει τη Zynga με παιχνίδια όπως τα FarmVille, Zynga Poker κ.α. Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι της πρώτης σημείωσαν ότι τα παιχνίδια για κινητά αποτελεί «το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας διαδραστικής ψυχαγωγίας». Και μάλλον δεν έχουν άδικο αν κρίνουμε από επιτυχίες, όπως το Pokemon Go (έσοδα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5 χρόνια) ή ακόμα περισσότερο το Call of Duty: Mobile, για το οποίο η Tencent ανακοίνωσε ότι τα έσοδα μόνο για το 2020 άγγιξαν τα 10 δισεκατομμύρια.

Πάντως, το deal αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, αν κρίνουμε από την αντίδραση των χρηματαγορών, οι οποίες έριξαν αρχικά τη μετοχή της Take-Two κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και εκτόξευσαν εκείνη της Zynga κατά 52%, εκτιμώντας μάλλον ότι η συμφωνία ήταν κάτι παραπάνω από καλή για τη δεύτερη (Zynga).

TAKE-TWO,ZYNGA,GAMING,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home