Μαύρα μαντάτα για την Black Friday και τα Χριστούγεννα

Μαύρα μαντάτα για την Black Friday και τα Χριστούγεννα

Όταν μια μεγάλη εταιρεία όπως η Apple προειδοποιεί για δυσκολίες στην κάλυψη της ζήτησης στο προσεχές διάστημα, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως η κατάσταση στην αγορά δεν θα βελτιωθεί λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και των ελλείψεων σε βασικά εξαρτήματα.

Η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις 83,4 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ενώ οι αναλυτές περίμεναν από την εταιρεία έσοδα ύψους 84,8 δισ. Το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης για την Apple δεν ακολούθησε την καλή πορεία των προηγούμενων, όταν οι πωλήσεις της εταιρείας κινήθηκαν σε πολύ καλό επίπεδο χάρη στη ζήτηση για iPhone 12 και για τους υπολογιστές που παράγει η εταιρεία.

Το τέταρτο τρίμηνο για την Apple έκλεισε στις 25 Σεπτεμβρίου και -με βάση το οικονομικό έτος- η περίοδος της Black Friday και των Χριστουγέννων βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Tim Cook, προειδοποίησε πως οι πωλήσεις θα εμφανίσουν υστέρηση της τάξης των 6 δισ. λόγω των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες στην Ασία. Αν και οι περισσότερες μονάδες των συνεργατών της Apple στη νοτιοανατολική Ασία έχουν ξεπεράσει ή ξεπερνούν τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία, παραμένει το ζήτημα που έχει προκύψει με την έλλειψη σε ημιαγωγούς η οποία επηρεάζει τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ίσως φέτος οι γιορτές να κυλήσουν με πιο συμβατικά δώρα που θα είναι εύκολο να βρείτε στα καταστήματα. Γραβάτες, κάλτσες, πουλόβερ μπορεί να είναι μερικές από τις ιδέες που θα πρέπει να εξετάσετε σε περίπτωση που σχεδιάζατε να δωρίσετε (για κάποιον ή για τον εαυτό σας) ένα iPhone 13 για παράδειγμα φέτος στις γιορτές.

APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home