Δες τον καιρό σαν... μετεωρολόγος

Δες τον καιρό σαν... μετεωρολόγος

Ο χειμώνας είναι η εποχή του καιρικού ενδιαφέροντος, σε αντίθεση με το καλοκαίρι όπου το μόνο που μπορεί να σε απασχολήσει είναι η ένταση των ανέμων, άντε και κανένα ξέμπαρκο μπουρίνι. Μετά τις δύο πρώτες κακοκαιρίες που έκαναν επίσκεψη στη χώρα μας μπορεί να αναρωτιέσαι πότε θα έρθει η επόμενη και είναι γεγονός πως η μετεωρολογία έχει κάνει τεράστιες προόδους τις τελευταίες δεκαετίες.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό που δεν χρειάζεται πια να περιμένεις το δελτίο καιρού για να δεις τι καιρό θα κάνει στην περιοχή σου, αφού υπάρχουν μερικές πολύ καλές εφαρμογές για να σου δώσουν την εικόνα της περιοχής σου και τι θα πρέπει να περιμένεις.

Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνεις Χριστίνα Σούζη, Τάσος Αρνιακός ή Σάκης Αρναούτογλου, αλλά όπως και να το κάνουμε καλό είναι να έχεις ένα εργαλείο έτοιμο στο κινητό ή τον υπολογιστή.

Αγαπημένη εφαρμογή και site είναι το windy.com. Αντίθετα από ό,τι λέει το όνομά του, δεν αφορά μόνο τους ανέμους αλλά το σύνολο των παραμέτρων του καιρού. Δες την πρόγνωση για βροχές, χιόνια, θερμοκρασίες και ανέμους τις επόμενες ημέρες, δες πόσο μακριά ή κοντά από εσένα βρέχει σε ένα πολύ εύληπτο και φιλικό περιβάλλον.

Πολύ ωραίο είναι και το meteologix με έτοιμη σελίδα για την Ελλάδα και μια πιο κλασική δομή website στην οποία θα δεις και πρόγνωση 46 ημερών η οποία όμως είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές. Βεβαίως θα πεις πως δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για το πώς θα είναι ο καιρός μετά από 1,5 μήνα εκτός και αν πρόκειται να φτιάξεις Κιβωτό.

Βεβαίως στα καθ' ημάς έχουμε τα κλασικά Meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ποσειδών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και Σκίρων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μας έχουν ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές, ενώ στον κατάλογο των διευθύνσεων που προτιμούν πολλοί παρατηρητές των καιρικών φαινομένων, εξέχουσα θέση έχει το wxcharts.com

 

ΚΑΙΡΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home