Ξεκινάει η ενεργοποίηση των δωρεάν 50GB στα παιδιά 15-17 ετών

Πώς λαμβάνουν το voucher οι δικαιούχοι – Στα 10 εκατομμύρια το συνολικό κόστος.

Deasy @ 11.10.2021
Ξεκινάει η ενεργοποίηση των δωρεάν 50GB στα παιδιά 15-17 ετών

Από σήμερα θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το voucher της δωρεάν κατανάλωσης 50GB οι εμβολιασμένοι έφηβοι, ηλικίας 15-17 ετών. Δικαιούχοι του πακέτου των 50GB είναι όλα τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών (έφηβοι γεννημένοι από 1/1/2004 έως και 31/12/2006) που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη (ή μοναδική) δόση του εμβολίου, με καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της σχετικής αίτησης να είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021. Το πακέτο έχει διάρκεια 5 μήνες από την ενεργοποίησή του, ενώ η κατανάλωσή του μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς κάποιο μηνιαίο περιορισμό.

H απόκτηση του πακέτου των 50GB μπορεί να γίνει είτε μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass είτε με αίτηση στα ΚΕΠ. Στην πρώτη περίπτωση απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα καθώς και πάλι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Η αίτηση υποβάλλεται από το γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον πάροχο για την πίστωση του πακέτου ή με εξουσιοδότηση τρίτου προσώπου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται σχετικά μέσω SMS.

 

Στα 10 εκατομμύρια το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η παροχή των 50GB θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το δημόσιο. Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τη σχετική απόφαση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, η συνολική αξία της παροχής αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, με την αξία του ανά voucher των 50GB να ορίζεται στα 20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), τιμή που ισχύει για το σύνολο των παρόχων, Cosmote, Vodafone, Wind.

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home