Επίθεση με ρεκόρ κατά του ρωσικού Google

Επίθεση με ρεκόρ κατά του ρωσικού Google

Επίθεση με ρεκόρ κατά του ρωσικού Google

H Yandex είναι μια υπηρεσία αναζήτησης που ελάχιστοι (συγκριτικά πάντοτε) χρησιμοποιούν εκτός Ρωσίας, είναι όμως η μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης στη συγκεκριμένη χώρα. Πολλοί τη θεωρούν ανερχόμενη δύναμη και εκτός των ρωσικών συνόρων αν και αυτό μας φαίνεται κάπως υπερβολικό. Η Yandex αντιμετώπισε πρόσφατα μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση που σύμφωνα με την ίδια είναι η μεγαλύτερη του είδους της που έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Από τον Αύγουστο ως και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας οι τεχνικοί της Yandex προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη επίθεση DDoS που πολλές φορές απείλησε να γονατίσει το δίκτυο της εταιρείας. Οι επιθέσεις αυτής της μορφής εκδηλώνονται με την αποστολή μαζικών αιτημάτων σύνδεσης προς το δίκτυο-στόχος, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι δυνατότητες των μηχανών και, τελικά, να καταρρέουν οι υπηρεσίες (μαζί με τα κουράγια των τεχνικών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την πλημμύρα των data).

H Yandex υποστηρίζει πως η επίθεση που δέχθηκε κορυφώθηκε με 22 εκατ. αιτήματα σύνδεσης. Πρόκειται για επίθεση που ξεπέρασε κατά πολύ τα 17 εκατ. αιτήματα που επιχείρησαν να θέσουν εκτός μάχης το δίκτυο της Cloudflare τον περασμένο μήνα.

Αυτά είναι όλα όσα έχουν γίνει γνωστά. Μάλλον δεν θα μάθουμε ποιος οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση, αλλά σίγουρα θα μάθουμε σε ποια επόμενη επίθεση θα σπάσει το ρεκόρ.

HACKING,YANDEX,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home