Νόμιμο νόμισμα το Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ

Νόμιμο νόμισμα το Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθετεί το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα γίνεται το Ελ Σαλβαδόρ, το κογκρέσο του οποίου ενέκρινε τη σχετική πρόταση του προέδρου της χώρας.

Έτσι, με 62 θετικές ψήφους από το σύνολο των 84 το νομοθετικό σώμα ψήφισε υπέρ της κίνησης για τη δημιουργία του σχετικού νόμου για την υιοθέτηση του bitcoin. Θετική ψήφος που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς το Ελ Σαλβαδόρ έχει ζητήσει πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οπότε η αντίδραση του τελευταίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Για τον πρόεδρο της χώρας, που έκανε και τη σχετική πρόταση, το bitcoin μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο για την αποστολή εμβασμάτων στο Ελ Σαμβαδόρ από μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό, τονώνοντας την εσωτερική οικονομία. Η κλασική επιλογή αποστολής εμβασμάτων έχει συνήθως μεγάλη προμήθεια, οι οποίες αποφεύγονται με τη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, το Ελ Σαλβαδόρ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε χρήματα που αποστέλλονται από εργαζόμενους στο εξωτερικό. Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι τα εμβάσματα στη χώρα το 2019 άγγιξαν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, το 1/5 του ΑΕΠ, ένας από τους υψηλότερους δείκτες στον κόσμο.

Σύμφωνα με την πρόταση που πέρασε από το κογκρέσο η χρήση του bitcoin θα είναι προαιρετική, χωρί κινδύνους για τους χρήστες (όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας), με την κυβέρνηση να εγγυάται τη δυνατότητα μετατροπής σε δολάρια κατά τη στιγμή της συναλλαγής μέσω καταπιστεύματος που δημιουργήθηκε στην τράπεζα ανάπτυξης του Ελ Σαλβαδόρ.

Η νόμιμη χρήση του bitcoin θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε 90 ημέρες από σήμερα, με τη συναλλαγματική ισοτιμία bitcoin-δολαρίου να καθορίζεται από την αγορά. Η πρόταση προβλέπει ότι το bitcoin πρέπει να γίνεται αποδεκτό από εταιρείες όταν προσφέρεται ως πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες, ενώ και οι φορολογικές εισφορές μπορούν επίσης να καταβληθούν σε bitcoin.

Bitcoin,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home