Η Amazon απέκτησε την MGM έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Amazon απέκτησε την MGM έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σε γάμο κατέληξαν τελικά οι προχωρημένες επαφές μεταξύ Amazon και MGM, με την πρώτη να εξαγοράζει έναντι από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά στούντιο στον κόσμο.

Οι επαφές των δύο πλευρών είχαν γίνει γνωστές πριν από 15 ημέρες, με το φημολογούμενο τότε deal να κλείνει κοντά στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως και έγινε τελικά, με την Amazon να βγάζει από το λογαριασμό της 8,45 δισεκατομμύρια για να αποκτήσει την MGM.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του αμερικανικού κολοσσού και αναμφισβήτητα την πιο εντυπωσιακή κίνησή του από τη στιγμή που αποφάσισε να μπει στο χώρο του θεάματος και του τηλεοπτικού περιεχομένου. Μία κίνηση που έχει ως στόχο να εμπλουτίσει σημαντικά τον κατάλογο της streaming πλατφόρμας Amazon Prime Video, σε μια εποχή που Netflix, Disney+, Apple TV, HBO+ έχουν αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο πεδίο.

Παράλληλα βέβαια η Amazon ενισχύει σημαντικά τη θέση της στον τομέα της παραγωγής περιεχομένου, τομέα που επίσης δείχνει να ενδιαφέρει ζωηρά την Amazon.

Στούντιο με μεγάλη ιστορία, η MGM έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες, ιδιαίτερα στο παρελθόν, όπως η σειρά ταινιών James Bond, Rocky, Robocop και Legally Blonde, ενώ κάτω από την ομπρέλα της λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο παραγωγής και διανομής, όπως επίσης και το δίκτυο περιεχομένου Epix. Όλα τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία περνούν πλέον στην Amazon.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home