Παρέμβαση Μπάιντεν μετά την έλλειψη σε chips

Και δεν εννοούμε πατατάκια

Παρέμβαση Μπάιντεν μετά την έλλειψη σε chips

H παγκόσμια έλλειψη σε chips έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων και, φυσικά, προϊόντων τεχολογίας και απειλεί να έχει ευρύτερες επιπτώσεις. Αυτός ήταν ένας καλός λόγος για να συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη συμμετοχή στελεχών 19 εταιρειών από τον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει ήδη συμπεριλάβει κονδύλι ύψους 50 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών, ενώ στην τηλεδιάσκεψη τόνισε πως τα τσιπάκια είναι, βασικά, υποδομή.

Τα προβλήματα αγγίζουν και την Ευρώπη, μόλις την Τρίτη η Renault  ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία για να παραταθεί έως τον Σεπτέμβριο η αναστολή λειτουργίας σε τρία από τα τέσσερα εργοστάσιά της στην Ισπανία.

Ως αιτία της κρίσης εμφανίζεται, τι άλλο, η πανδημία, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές έχει αυξηθεί, ενώ ορισμένες κινεζικές εταιρείες που είναι σε θέση να κατασκευάσουν chips είναι στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ (από τις ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ) και δεν μπορούν να προμηθευτούν βασικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες. Προβλήματα έχουν εμφανιστεί και στις μονάδες παραγωγής του PlayStation 5 και του xBox, ενώ η κινεζική Midea, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο προειδοποιεί για σοβαρές αρρυθμίες στις δικές της μονάδες. Όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα θα παραμείνει για αρκετό καιρό, αφού τα κενά στη ζήτηση δεν μπορούν να καλυφθούν από τη μια μέρα στην άλλη.

ΗΠΑ,CHIP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home