Ανέτοιμα τα Tesla για τους δρόμους των πόλεων

Deasy @ 21.03.2021
Ανέτοιμα τα Tesla για τους δρόμους των πόλεων

Εχουμε δει πολλές φορές αυτοκίνητα της Tesla να μας δείχνουν τις τεχνολογικές τους σε ανοιχτούς δρόμους αλλά πώς τα πάνε στις πραγματικές συνθήκες μιας πόλης.

Ο χρήστης  AI Addict πήρε ένα  Tesla με το υπό ανάπτυξη λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας και το πήγε για μια βόλτα στους δρόμους του Όκλαντ και είναι ξεκάθαρο πως θέλει αρκετή δουλειά για να τα καταφέρει στο αστικό περιβάλλον.

Το βίντεο δείχνει πως το λογισμικό δεν τα καταφέρνει πάντα πολύ καλά στην έγκαιρη εκκίνηση (με αποτέλεσμα να κορνάρουν οι οδηγοί των οχημάτων που περιμένουν από πίσω), κάποιες φορές δεν αντιλαμβάνεται πώς έχει εγκλωβιστεί πίσω από (διπλο-)παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ σε ορισμένες στροφές κινείται επικίνδυνα κοντά στο κράσπεδο ή επικίνδυνα ανοιχτά.

Στη βιντεοσκοπημένη διαδρομή των περίπου 13 λεπτών το αυτοκίνητο της Tesla κινείται σε γενικές γραμμές πολύ αμυντικά, ωστόσο σε γενικές γραμμές το λογισμικό θέλει αρκετές προσαρμογές για να εξασφαλίσει μια άνετη και ξέγνοιαστη διαδρομή για τους επιβαίνοντες.

Βλέποντας το βίντεο αναρωτιόμαστε πόσο έτοιμα είναι άραγε τα αυτόνομα οχήματα για πόλεις όπως η Αθήνα για παράδειγμα όπου η κυκλοφορία είναι ίσως πολύ πιο πολύπλοκη και πιο δύσκολο να προβλεφθεί από ό,τι μια πόλη όπως το Όκλαντ. Δείτε το βίντεο και είμαστε σίγουροι πως θα συμφωνήσετε πως δεν θα αφήνατε τα χέρια σας από το τιμόνι…

 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home