Μοιραίο challenge στο Tik Tok προκαλεί σοκ στην Ιταλία

Μοιραίο challenge στο Tik Tok προκαλεί σοκ στην Ιταλία

Μία 48χρονη γυναίκα από τη Σικελία κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές ότι υποκίνησε την αυτοκτονία ενός 10χρονου κοριτσιού, προωθώντας ένα challenge ασφυξίας στο Tik Tok.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων η γυναίκα είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να έχει κλείσει το στόμα και τη μύτη της με αυτοκόλλητη ταινία. Φαίνεται πως το βίντεο πυροδότησε μια σειρά από αναπαραγωγές με τους χρήστες να προσπαθούν να πετύχουν το “blackout challenge” αλλά όλο αυτό είχε τραγική κατάληξη καθώς ένα κορίτσι δέκα ετών από το Παλέρμο έδεσε μια ζώνη γύρω από τον λαιμό της με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η αρχή προσωπικών δεδομένων της Ιταλίας παρενέβη πριν από λίγες ημέρες και διέταξε το Tik Tok να σταματήσει τη δημοσίευση υλικού από χρήστες που δεν έχουν επιβεβαιώσει την ηλικία τους. Η εταιρεία έκανε μια δήλωση που ήταν μάλλον αναμενόμενη σημειώνοντας πως η ίδια δεν προωθεί ούτε ενθαρρύνει ούτε εγκωμιάζει επικίνδυνες πρακτικές. Βεβαίως το κακό είχε γίνει.

Βάσει του ευρωπαϊκού πλαισίου και της οδηγίας GDPR αρμόδια για το Tik Tok είναι η ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της εταιρείας έχουν ως βάση τους την Ιρλανδία. Ωστόσο, η ιταλική αρχή έκανε χρήση του δικαιώματος της παρέμβασης που της δίνει η νομοθεσία για να επιβάλει, ουσιαστικά, μπλακάουτ στη χρήση του Tik Tok μέχρι να βρεθούν κάποιες αποτελεσματικές δικλείδες ασφαλείας.

TIKTOK,ΙΤΑΛΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home