440 εκατομμύρια ευρώ "σήκωσε" η Wolt

Deasy @ 25.01.2021
440 εκατομμύρια ευρώ 'σήκωσε' η Wolt

Κεφάλαια ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ σήκωσε η Wolt στο νέο γύρο χρηματοδότησης, ανεβάζοντας στα 707 εκατομμύρια το σύνολο της χρηματοδότησης που έχει αντλήσει από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ICONIQ Growth οδήγησε τον γύρο χρηματοδότησης, ενώ οι Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue εντάχθηκαν ως νέοι επενδυτές. Τα επενδυτικά κεφάλαια 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners από τους υπάρχοντες επενδυτές της Wolt συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

Η Wolt ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις, συνεργαζόμενη με περισσότερα από 30.000 εστιατόρια και καταστήματα λιανικής καθώς και με περισσότερους από 60.000 συνεργάτες ταχυμεταφορών.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Wolt επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στη λιανική: για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατό ο καταναλωτής να αγοράσει τα πάντα, από καλλυντικά έως τροφές για κατοικίδια και φαρμακευτικά προϊόντα στην πλατφόρμα της.

Τα νέα κεφάλαια που σήκωσε η Wolt θα τη βοηθήσουν να τροφοδοτήσει την παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης και επέκτασής της σε νέες αγορές και νέους τομείς λιανικής αλλά και να ενισχύσει την τρέχουσα θέση της σε υπάρχουσες αγορές, όπως η Ελλάδα.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη γεωγραφική μας εμβέλεια με γρήγορο ρυθμό και επίσης να εισέλθουμε σε νέα τμήματα της λιανικής. Θα προσφέρουμε συναρπαστικές νέες υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές, καθώς ο αριθμός των συνεργαζόμενων καταστημάτων αυξάνεται συνεχώς», υποσχέθηκε ο Δημήτρης Καρέλος, επικεφαλής της Wolt στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «το 2021 θα είναι μια ακόμη χρονιά συναρπαστικών ειδήσεων. Ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται και θα ανακοινώσουμε το επόμενο ορόσημο μας πολύ σύντομα!»

WOLT,DELIVERY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home