Σε αναστολή ο λογαριασμός του Τραμπ στο YouTube

Σε αναστολή ο λογαριασμός του Τραμπ στο YouTube

Το YouTube μπήκε και αυτό στη λίστα των μεγάλων πλατφορμών που αναστέλλουν (ή αποκλείουν) το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας γνωστό χθες ότι έκλεισε το κανάλι του για τουλάχιστον επτά ημέρες, διαγράφοντας ταυτόχρονα μερικά πρόσφατα video για λόγους πολιτικής χρήσης, που ορίζει ρητώς ότι απαγορεύεται η υποκίνηση βίας.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «μετά από προσεκτική εξέταση και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης της πλατφόρμας». Για το διάστημα των επτά επόμενων ημερών η λειτουργία του καναλιού του Ντόναλντ Τραμπ έχει ανασταλεί και δεν επιτρέπεται τόσο η μεταφόρτωση video όσο και οι live μεταδόσεις, με το YouTube να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το διάστημα της αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι θα προχωρήσει και σε επιπλέον ενέργειες που αφορούν τη διαγραφή σχολίων στα video του καναλιού. Το YouTube πάντως δεν διαγράφει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο δικός του κανονισμός λειτουργίας προβλέπει πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει ο χρήστης να έχει παραβεί τρεις φορές τους κανόνες λειτουργίας.

Το YouTube έρχεται να προστεθεί στη λίστα των Twitter, Facebook, Twitch, Shopify, PayPal κ.α. που ανέστειλαν ή έπαυσαν την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ (ή των δραστηριοτήτων του), σε συνέχεια των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Μάλιστα, η «απο-τραμποποίηση» των online υπηρεσιών συνεχίζεται με διάφορες πλατφόρμες να δηλώνουν πως δεν θέλουν να έχουν σχέση με τον απερχόμενο Πρόεδρο και τους οπαδούς του. Το Airbnb δηλώνει πως δεν θα δέχεται στην πλατφόρμα του όσους μετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, η Lime ανακοίνωσε πως θα αποσύρει τα πατίνια της από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το Twitter απέβαλλε 70.000 λογαριασμούς, που συνδέονται με την ακροδεξιά οργάνωση QAnon.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ σε χθεσινές του δηλώσεις κατά την επίσκεψη στο τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό, ανέφερε ότι οι παραπάνω κινήσεις αποτελούν καταστροφικό λάθος από τις μεγάλες πλατφόρμες, που διχάζουν με την πολιτική τους τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει αντίδραση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, όταν και είχαν γίνει γνωστές οι πρώτες κινήσεις από τις παραπάνω πλατφόρμες, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται να τον φιμώσουν, υποσχόμενος ταυτόχρονα μια σημαντική ανακοίνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

YOUTUBE,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home