Κυβερνοεπίθεση με στόχο το εμβόλιο του κορονοϊού

Κυβερνοεπίθεση με στόχο το εμβόλιο του κορονοϊού

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) ανακοίνωσε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης στη διάρκεια της οποίας υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε έγγραφα που είχε καταθέσει η BioNTech.

Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ωστόσο πως η επίθεση δεν θα καθυστερήσει τη διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου από την EMA ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η ΕΜΑ μας διαβεβαίωσε πως η κυβενροεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στην αξιολόγηση» για την έκδοση της άδειας, αναφέρει η BioNTech.

Η ΕΜΑ δεν μπαίνει -φυσικά- σε λεπτομέρειες και στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα η ΙΒΜ είχε προειδοποιήσει πως ομάδες χάκερ έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τις εταιρείες που συμμετέχουν στην αλυσίδα διανομής των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εταιρεία, ομάδες κυβερνοεγκληματιών δημιουργούν εκστρατείες με phising emails, που έχουν κατά κύριο λόγο στόχο οργανισμούς που σχετίζονται με το εμβόλιο. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε με ποιο μέσο έγινε η επίθεση στην EMA αλλά η προειδοποίηση ήταν όπως δείχνουν και τα γεγονότα απολύτως βάσιμη.

HACKING,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,COVID-19,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home