Η Honda πατάει γκάζι στα αυτόνομα οχήματα

Η Honda πατάει γκάζι στα αυτόνομα οχήματα

Το επίπεδο 3 είναι ένα μεγάλο βήμα για την αυτόνομη οδήγηση, καθώς χαρακτηρίζει οχήματα που μπορούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς την παρέμβαση οδηγού ακόμα και σε ιδιαίτερα πολυσύχναστους δρόμους.

Η Honda ανακοίνωσε την Τετάρτη πως πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου θα έχει παρουσιάσει το Honda Legend, ένα σεντάν πολυτελείας για το οποίο είμαστε βέβαιοι πως στο Gocar.gr θα έχουν να σας πουν περισσότερα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Το νέο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που έχει ήδη λάβει την έγκριση της ιαπωνικής κυβέρνησης και ονομάζεται «Πιλότος Μποτιλιαρίσματος». Ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών της χώρας υποστήριξε πως τα αυτόνομα οχήματα θα συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων, θα προσφέρουν λύσεις μετακίνησης στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες (θυμίζουμε πως η Ιαπωνία έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στον πλανήτη, με το 28% των κατοίκων να είναι άνω των 65 ετών) και θα βελτιώσουν τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το επίπεδο 3 είναι δύο σκαλιά κάτω από το απόλυτο της αυτόνομης οδήγησης, το Άγιο Δισκοπότηρό της, το επίπεδο 5. Η Tesla δηλώνει πως είναι πολύ κοντά στο να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θα βρίσκεται στο επίπεδο 5 και θα αναμείνουμε, φυσικά,  με ενδιαφέρον.

Στο επίπεδο 3 το αυτοκίνητο κινείται μεν αυτόνομα αλλά θεωρεί δεδομένο πως εάν απαιτηθεί θα ζητήσει τη συνδρομή ανθρώπου. Στο επίπεδο 4 το αυτόνομο όχημα μπορεί και πάλι να ζητήσει τη συνδρομή ανθρώπου αλλά σε περίπτωση που αυτή δεν υπάρξει είναι σε θέση να κινηθεί προς ένα ασφαλές σημείο και να ακινητοποιηθεί. Το επίπεδο 5 είναι αυτό που φαντάζεσαι, έχουμε ένα αυτοκίνητο που πάει παντού, προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες του περιβάλλοντός του και δεν χρειάζεται άνθρωπο πίσω από το τιμόνι παρά μόνο για διακοσμητικούς λόγους.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home