Πληρωμές μέσω chatbots φέρνει το Viber

Πληρωμές μέσω chatbots φέρνει το Viber

Tην επέκτασή του στο fintech με το λανσάρισμα της καινούργιας λειτουργίας πληρωμών μέσω Chatbots, που θα προσφέρεται παράλληλα με τις υπηρεσίες μηνυμάτων, ανακοίνωσε το Viber. Έτσι οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν για να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες και να πληρώνουν με το Google Play και άλλες μορφές πορτοφολιού στο κινητό.

Η κίνηση αυτή απoτελεί σταθμό για την επέκταση του Viber σε τομείς πέραν των μηνυμάτων, καθώς η εταιρεία δημιουργεί μια end-to-end πλατφόρμα που φροντίζει για όλες τις ανάγκες των χρηστών της, δίνοντας πάντα έμφαση στα εξαιρετικά μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητάς τους. Η Ουκρανία θα είναι η πρώτη χώρα που θα παρουσιαστεί η λειτουργία και το Viber σκοπεύει να το λανσάρει και σε άλλες αγορές το 2021.

Η κίνηση επέκτασης του Viber και στο πεδίο του fintech εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα ανάπτυξης των πλατφορμών μηνυμάτων και κοινωνικών δικτύων, με το νεανικό κοινό (64 % των millennials), ήδη από το 2017 να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για ευκολίες μεταφοράς χρημάτων P2P στις εφαρμογές μηνυμάτων.

Οι πληρωμές μέσω chatbots στο Viber θα διευκολύνουν τους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες με ασφάλεια και απευθείας από τα επιβεβαιωμένα chatbots των πωλητών. Αν η τράπεζα του χρήστη το υποστηρίζει, τότε αυτός θα μπορεί να προσθέσει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο «πορτοφόλι» του κινητού του και η επιλογή πληρωμής θα είναι διαθέσιμη σε κάθε chatbot που έχει φτιαχτεί με το API του Viber. Όσον αφορά στους εμπόρους, οι επιχειρήσεις που θέλουν να δέχονται πληρωμές με αυτόν τον τρόπο, μπορούν απλά να συνδεθούν με ένα σύστημα από κάποια υπηρεσία που προσφέρει αυτού του είδους τις πληρωμές, να φτιάξουν ένα chatbot στο Viber και να επιτρέψουν τις πληρωμές μέσω αυτού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Viber συνεργάζεται με αξιόπιστους bot developers και παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών συναλλαγών ώστε να ολοκληρώσει τη λειτουργία μέσα στον επόμενο μήνα. Αμέσως μετά την Ουκρανία και μέσα στους πρώτους μήνες του 2021, το Viber σκοπεύει να λανσάρει την ίδια υπηρεσία και σε άλλες αγορές.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,VIBER,FINTECH,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home