Μια διαφορετική ημέρα...

(και για το ελληνικό Internet)

Deasy @ 08.10.2020
Μια διαφορετική ημέρα...

Ο,τι μετρητή και αν έβαζε κανείς την Τετάρτη το βέβαιο είναι πως θα λάμβανε αποτελέσματα που θα τον έκαναν να απορεί. Μα είναι δυνατόν όλο το ελληνικό διαδίκτυο να συζητά ένα και μόνο ένα πράγμα;

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή ήταν η είδηση που επισκίασε την Τετάρτη ο,τιδήποτε άλλο και όχι αδίκως. Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο η Δικαιοσύνη να αποφαίνεται πως ένα κόμμα που κάποια στιγμή είχε ψηφιστεί από περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες είναι στην ουσία μια ομάδα εγκληματιών που μόνο για την πολιτική δεν είχαν ενδιαφέρον. Ουσιαστικά δεν υπάρχει χρήστης του διαδικτύου που να μην είδε την Τετάρτη τουλάχιστον μία αναφορά στη δίκη και την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Το Twitter γνώρισε ημέρες του παρελθόντος και αποτέλεσε το κύριο κανάλι επικοινωνίας και ενημέρωσης πριν λάβουν τη σκυτάλη τα συμβατικά ΜΜΕ και οι διαδικτυακές τους εκδόσεις. Πρώτα εκεί εμφανίστηκε η είδηση για τις καταδικαστικές ετυμηγορίες του δικαστηρίου, τις αντιδράσεις των χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και, βέβαια, την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως τα 20 κορυφαία hashtags για μεγάλο διάστημα της ημέρας αφορούσαν αποκλειστικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής - πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε κάτι παρόμοιο αλλά, και πάλι, όχι σε τέτοια έκταση. Μόνο για το #οι_ναζί_στη_φυλακή υπολογίζεται (κάπως πρόχειρα από το Track My Hashtag) πως «άγγιξε» τουλάχιστον 350.000 χρήστες.

Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και στο Facebook όπου η αναγγελία των αποφάσεων, οι αντιδράσεις, οι δημοσιεύσεις ελληνικών και ξένων μέσων και όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το δικαστήριο κυριάρχησαν στα News Feeds.

Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα η 7η Οκτωβρίου για τη Δημοκρατία. Το διαδίκτυο την αποτύπωσε με ακρίβεια...

SOCIAL MEDIA,WEB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home