Τραμπ εναντίον social media (πάλι)

Τραμπ εναντίον social media (πάλι)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τις εταιρείες τεχνολογίας πως «τις παρακολουθεί πολύ στενά στη διάρκεια του εκλογικού κύκλου» και όπως φαίνεται μέχρι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου δεν θα πλήξουμε καθόλου.

«Βλέπουμε πολλά πράγματα που είναι άδικα» υποστήριξε ο Ντ. Τραμπ την Τετάρτη σε συζήτηση με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. «Είναι πολύ σοβαρό. Πολύ άσχημο. Πολύ σοβαρό» πρόσθεσε με το γνωστό, πια, ύφος του.

Μπορεί πολλά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να μην έχουν τον Τραμπ στην καρδιά τους αλλά φαίνεται πως η πλειονότητα συμφωνεί ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στέκονται με εχθρική διάθεση απέναντι στις συντηρητικές φωνές. Οι ενέργειες του Twitter και του Facebook κατά δημοσιεύσεων και ενεργειών του Τραμπ και των συνεργατών του  έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά της διαμάχης.

Διόλου τυχαία την Τετάρτη το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από το Κογκρέσο να αναιρέσει την προστασία που απολαμβάνουν σήμερα οι διαδικτυακές πλατφόρμες για το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες τους.

Σήμερα, το Facebook, το Twitter, η Google και λοιπές δυνάμεις δεν έχουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο που ανεβάζει κάποιος χρήστης τους και δεν διώκονται νομικά αν κάποιος δημοσιεύσει υλικό που παραβιάζει κάποιον νόμο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει αλλαγές με τις οποίες οι πλατφόρμες θα είναι υπόλογες όταν «ασκούν αδίκως λογοκρισία ή εν γνώσει τους διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όχι, δεν θα πλήξουμε καθόλου…

ΗΠΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home