Δουλεύοντας στην Amazon: Μόνο Παράδεισος δεν είναι

Deasy @ 03.09.2020
Δουλεύοντας στην Amazon: Μόνο Παράδεισος δεν είναι

Στα δέντρα όμως που βρίσκονται έξω από τα κέντρα διαλογής της Amazon στο Σικάγο έχουν… φυτρώσει κάμποσα smartphones και αν το μυαλό σου πηγαίνει στο παράξενο έθιμο των παπουτσιών που κρέμονται από τα καλώδια σε κάμποσες αμερικανικές πόλεις έχουμε να σου πούμε ένα πράγμα:

Καμία σχέση

Όπως εξήγησαν στο Bloomberg αυτοί που γνωρίζουν για το πώς γίνονται κάποια πράγματα στην Amazon, τα τηλέφωνα τοποθετούνται στα δέντρα ώστε κάποιος οδηγός να έχει έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα πλεονέκτημα έναντι ενός συναδέλφου του και να πάρει εκείνος την παραγγελία για παράδοση.

Να το πούμε πιο αναλυτικά για να δεις και πώς γίνονται οι δουλειές στην Amazon. Οι οδηγοί είναι στην αναμονή και περιμένουν να δηλώσουν πως είναι διαθέσιμοι για μια παραγγελία. Αν το καταφέρουν θα πληρωθούν για τη διαδρομή που θα πραγματοποιήσουν. Στη χτυπημένη από τον κορονοϊό Αμερική το κάθε δευτερόλεπτο μετρά. Κάποιοι οδηγοί λοιπόν, κρεμάνε τηλέφωνα στα δέντρα κοντά στο κέντρο διαλογής τα οποία (τηλέφωνα και όχι δέντρα) είναι συνδεδεμένα με το σύστημα παραγγελιοληψίας της Amazon. Οι οδηγοί συγχρονίζουν ένα smartphone που έχουν διαρκώς πάνω τους με κάποια από τις κρεμασμένες συσκευές και μπορούν με αυτό τον τρόπο να δουν λίγο ταχύτερα την προς παράδοση παραγγελία σε σχέση με τους συναδέλφους τους που πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι.

Φαίνεται πως το σύστημα δουλεύει διότι κάποιοι οδηγοί παραπονούνται πως όλο αυτό είναι άδικο για όσους δεν μπορούν να δεσμεύσουν μερικές κρεμασμένες συσκευές.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παράξενο ακούγεται για το πώς εργάζονται οι άνθρωποι στην Amazon. Στην Ευρώπη έχουμε δει κινητοποιήσεις για τις συνθήκες εργασίας και φαίνεται πως η μεγάλη εταιρεία που έστησε ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι κανένας Παράδεισος.

Για όσους εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες ήρθε το Vice να τους δώσει ένα ακόμα επιχείρημα. Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Amazon ανέβασε μία αγγελία ζητώντας ανθρώπους με εργασιακή εμπειρία στις μυστικές υπηρεσίες και σε παρόμοιους τομείς προκειμένου να εργαστούν στην εταιρεία και να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις των υπαλλήλων της εταιρείας σε διάφορα κλειστά γκρουπ στο Facebook. Στόχος, βέβαια, να εντοπίζεται κάθε δραστηριότητα που μπορεί να ταράξει τις γραμμές παραγωγής της Amazon.

AMAZON,ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home