Μεγάλο ενδιαφέρον για την εφαρμογή ιχνηλάτησης στη Φινλανδία

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εφαρμογή ιχνηλάτησης στη Φινλανδία

Η Φινλανδία προστέθηκε τη Δευτέρα στη ομάδα των χωρών που έχουν αναπτύξει εφαρμογή που ιχνηλατεί (προαιρετικά και με τη συναίνεση του χρήστη) τις επαφές κάποιου που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και όπως φαίνεται η είδηση δεν πέρασε στο ντούκου στη χώρα.

Μέσα σε 24 ώρες οι αρχές κατέγραψαν περίπου 900.000 downloads της εφαρμογής. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Φινλανδοί θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Όπως όμως και αν το δεις, 900.000 downloads σε μια χώρα με 5,5 εκατ. κατοίκους δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός.

Η εφαρμογή δουλεύει με το ανώνυμο μοντέλο και με βάση την πλατφόρμα που έχουν αναπτύξει η Apple και η Google. Με λίγα λόγια, διατηρείται η ανωνυμία του χρήστη και στην περίπτωση που κάποιος διαγνωστεί θετικός θα μπορεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ενημέρωσης όσων είχαν βρεθεί κοντά του για διάστημα της τάξης των 15 λεπτών και σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.

Η μόνιμη γραμματέας του φινλανδικού υπουργείου Υγείας Κίρσι Βαρχίλα υπογράμμισε στη διάρκεια δηλώσεών της πως τα δεδομένα είναι πλήρως προστατευμένα. Οσο για το ποιος έφτιαξε την εφαρμογή, το σχετικό έργο ανέλαβε μια φινλανδική εταιρεία λογισμικού, η Solita, η οποία είχε κερδίσει σχετικό διαγωνισμό τον Ιούνιο. Το κόστος κατασκευής δεν έχει γίνει γνωστό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home