Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Forthnet

Μετά σου λένε πως τίποτα δεν δουλεύει παραμονές Δεκαπενταύγουστου

Deasy @ 14.08.2020
Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Forthnet

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βρήκε -όπως αναμενόταν άλλωστε- κανένα πρόβλημα και ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε την ευλογία της στην εξαγορά της Forthnet από την United Group, που με τη σειρά της ελέγχεται από την  BC Partners.

Στο σκεπτικό της η Κομισιόν σημειώνει πως η εξαγορά δεν προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του ανταγωνισμού, δεδομένου ότι υπάρχει δραστηριότητα άλλων εταιρειών τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στη συνδρομητική τηλεόραση.

H United Group δραστηριοποιείται στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 29 Μαϊου την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας αναλαμβάνει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της Forthnet, το μετατρέψιμο χρέος και το 36% των μετοχών της εταιρείας μετά την ευόδωση των σχετικών διαπραγματεύσεων με την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Πειραιώς και την  Attica Bank.

Όπως είχε αναφερθεί κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η συγκεκριμένη επένδυση είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή που πραγματοποίησε η United Group μετά την εξαγορά της εταιρείας από την BC Partners τον Μάρτιο του 2019. Στο χαρτοφυλάκιο της United Group περιλαμβάνονται επίσης η κροατική Tele2 και η βουλγαρική Vivacom. To πελατολόγιο της Forthnet περιλαμβάνει 700,000 συνδρομητές, ενώ η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,forthnet,FORTHNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home