Το Airbnb ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο

Deasy @ 12.08.2020
Το Airbnb ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο

Αν και  δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό το Airbnb προετοιμάζει τη διαδικασία για την είσοδό του στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την Wall Street journal.

Η εισαγωγή της μετοχής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου και με την προϋπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να έχει δώσει στο μεταξύ την έγκρισή της.

Ανάδοχοι της διαδικασίας είναι οι γνωστές μας Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, είχε σχολιάσει πως η εταιρεία θα έχει κατά 50% μειωμένα έσοδα φέτος σε σχέση με το 2019 λόγω του κορονοϊού. Πρόσθεσε πως υπάρχει δραστηριότητα στη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων της εταιρείας, όμως οι χρήστες έχουν αλλάξει συμπεριφορά καθώς αντί των ταξιδιών στο εξωτερικό προτιμούν να μετακινηθούν σε μια περιοχή γύρω στα 350 χλμ. από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Η εισαγωγή του Airbnb στο Χρηματιστήριο και την Wall Street ήταν κάτι που αναμενόταν να συμβεί εντός του 2020, ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που περίμεναν μια αναβολή, αφού ο κορονοϊός έκανε ιδιαιτέρως δύσκολη τη ζωή τόσο στο Airbnb όσο και σε όσους μισθώνουν δωμάτια και σπίτια στην πλατφόρμα.

AIRBNB,WALL STREET JOURNAL,WALL STREET,AIRBNB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home