Sony A7S III: η Sony έβαλε τέλος στην προσμονή των επαγγελματιών video

Deasy @ 29.07.2020
Sony A7S III: η Sony έβαλε τέλος στην προσμονή των επαγγελματιών video

Πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη γενιά ήταν πολλά σε σχέση με το ρυθμό που ανανεώνει τις υπόλοιπες σειρές φωτογραφικών μηχανών η Sony όμως η αναμονή άξιζε τον κόπο. Η Sony A7S III είναι πλέον εδώ και η ιαπωνική εταιρεία βάζει τέλος στην προσμονή των επαγγελματιών βίντεο που έχουν αγαπήσει τη συγκεκριμένη γενιά και περίμεναν να δουν πως το νέο μοντέλο θα καλύπτει τις απαιτήσεις τους.

Ενδεχομένως κάποιοι θα περίμεναν ότι η Sony A7S III θα έκανε το άλμα στην ανάλυση 8Κ, όπως έκανε η Canon με την R5. Όχι, η ιαπωνική εταιρεία παρέμεινε στο 4Κ, όμως μια σειρά νέων εντυπωσιακών δυνατοτήτων εγγραφής video μάλλον δεν αφήνει περιθώρια απογοήτευσης και αμφισβήτησης. Εγγραφή video στα 4Κ 120p, 10-bit 4:2:2 βάθος χρώματος, ένας νέος μηχανισμός διάχυσης θερμότητας, διπλό slot με δυνατότητα relay recording που διευκολύνει πάνω από μία ώρα λήψης ταινιών 4K 60p έως ότου τελειώσει η μπαταρία προσφέρουν ένα εντυπωσιακό πακέτο που έρχεται να συμπληρωθεί βεβαίως με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της νέας πρότασης.

 

Σύμφωνα με τη Sony η αρχιτεκτονική του συστήματος για Α7S III έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να παρέχει εξαιρετική απόδοση βίντεο και σταθερές λήψεις. Ο νέος 35mm full-frame αισθητήρας εικόνας οπίσθιου φωτισμού 12.1MP Exmor R CMOS μειώνει το φαινόμενο rolling shutter έως και τρεις φορές και χρησιμοποιεί ένα σύνολο προηγμένων τεχνικών συλλογής φωτός για να εξασφαλίσει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χρειάζονται ρυθμίσεις φωτισμού μεγάλης κλίμακας. Εκτός από τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, αυτός ο νέος αισθητήρας εικόνας περιλαμβάνει ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της σειράς S. Για να συμπληρώσει το νέο αισθητήρα, η Α7S III περιλαμβάνει, επίσης, έναν νέο επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR που παρέχει έως και οκτώ φορές περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, ελαχιστοποιεί τον λανθάνοντα χρόνο επεξεργασίας, διευκολύνοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά σταθερής λήψης και απεικόνισης που αποτελούν σήμα κατατεθέν για αυτή τη φωτογραφική μηχανή. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει, επίσης, το φωτεινότερο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό viewfinder OLED 9,44 εκατομμυρίων dot και είναι η πρώτη κάμερα στον κόσμο με διπλές υποδοχές κάρτας CFexpress Type A, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε μικρό μέγεθος.

 

Επαγγελματικές λύσεις video

H A7S III προσφέρει ενσωματωμένη εγγραφή 4K έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτοi, βάθος 10-bit και έγχρωμη δειγματοληψία 4:2:2, παράγοντας εκπληκτική εγγραφή video. Η νέα φωτογραφική μηχανή προσφέρει μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική ροή εργασιών κατά τη διάρκεια του post production, μέσω ποικιλίας προηγμένων λειτουργιών εγγραφής ταινιών, όπως κωδικοποίηση All-intra και MPEG-H HEVC / H.265 (XAVC HS ™). H A7S III διευκολύνει την ενσωμάτωση εγγραφών βίντεο με άλλες επαγγελματικές βιντεοκάμερες, παρέχοντας τρεις χρωματικές ρυθμίσεις γάμμα: S-Gamut, S-Gamut3 και S-Gamut3.Cine, επιτρέποντας στους χρήστες να μπορούν εύκολα να ταιριάξουν τις λήψεις βίντεο στην Α7S III με τις λήψεις βίντεο σε επαγγελματικές βιντεοκάμερες για να απλοποιήσουν τη ροή εργασιών κατά την παραγωγή υλικού από πολλαπλές κάμερες. Εκτός από S-Log3 γάμμα καμπύλων, η Α7S III υποστηρίζει προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma), με ελάχιστη επεξεργασία στην διάρκεια του post production. Η Α7S III επιτρέπει, επίσης, 4Κ 60p 16-bit Raw για έξοδο περιεχομένου σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής μέσω βύσματος HDMI Type-A, προσφέροντας επιπλέον ευελιξία στο στάδιο του post production.

 

Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας

Ο νέος αισθητήρας εικόνας CMOS και ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR της A7S III προσφέρουν τη «θρυλική» ευαισθησία της σειράς S με σημαντικά βελτιωμένη αναπαραγωγή χρωμάτων και απόδοση υφών για συνολικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Η τιμή του ISO  έχει μειωθεί σε 80, με αποτέλεσμα ένα κανονικό εύρος 80-102.400 (επεκτάσιμο σε 80-409.600 για βίντεο και 40-409.600 για φωτογραφίες), ώστε να παρέχει πιο ευέλικτο ISO plus και μεγάλο δυναμικό εύρος με χαμηλό θόρυβο σε όλες τις ρυθμίσεις. Προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας κατά περίπου 1 stop μείωσης θορύβου στο μεσαίο και υψηλό εύρος ευαισθησίας.

Τα χρώματα και οι υφές της βλάστησης, του ανθρώπινου δέρματος και πολλά άλλα αναπαράγονται ιδανικά και με συνέπεια, ανεξάρτητα από τις πηγές φωτός. Η απόδοση της διαβάθμισης έχει, επίσης, βελτιωθεί για καλύτερη εμφάνιση των τόνων της επιδερμίδας και την ανάδειξη του φωτισμού σε πορτρέτα. Βελτιώνει, επίσης, την απόδοση AWB (Auto White Balance), με ένα νέο «Visible light + IR Sensor» που βοηθά στην επίτευξη ακριβέστερης ισορροπίας λευκού υπό τεχνητό φωτισμό, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων φθορισμού και LED.

 

Ευέλικτη λειτουργικότητα

Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της σειράς A7, η A7S III προσφέρει γρήγορο υβριδικό AF (Fast Hybrid AF), συνδυάζοντας AF ανίχνευσης φάσης και ανίχνευσης αντίθεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα θέματα σε μεγάλη έκταση με εξαιρετική ταχύτητα, ακρίβεια και ομαλότητα, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται στενό βάθος πεδίου. Η υψηλή εστίαση είναι δυνατή με τους φακούς E-mount της Sony.

Για περιβάλλοντα με μεγάλη κίνηση, το «Real-time Tracking» και το «Real-time Eye AF» είναι διαθέσιμα για να διατηρήσουν συνεχή εστίαση στο επιθυμητό θέμα. Το προηγμένο «Real-time Eye AF» της Sony βελτιώνει την απόδοση ανίχνευσης κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, χάρη στο νέο επεξεργαστή εικόνας. Εξασφαλίζει ακριβή, αξιόπιστη ανίχνευση ακόμα και όταν το πρόσωπο του ατόμου κοιτάζει μακριά. Το «Real-time Tracking» ενεργοποιείται απλώς αγγίζοντας το θέμα στην οθόνη. Το «Real-time Eye AF» ενεργοποιείται αυτόματα, όταν εντοπίζεται το μάτι του θέματος.

Με βάση τις παρατηρήσεις των πελατών, η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες AF για επαγγελματίες χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της «AF Transition Speed» (ταχύτητα μετάβασης αυτόματης εστίασης) επτά ρυθμίσεων, για την εύκολη δημιουργία μεταβάσεων rack-focus, και πέντε ρυθμίσεις «AF Subject Shift Sensitivity» (ευαισθησία αλλαγής αντικειμένου κατά την αυτόματη εστίαση), οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόσει πόσο εύκολα θα αλλάξει η αυτόματη εστίαση AF ή θα παραμείνει στο «κλειδωμένο» θέμα. Το Touch Tracking (παρακολούθηση αφής) επιτρέπει στο χρήστη όχι μόνο να ενεργοποιεί το «Real-time Tracking» (ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο), αλλά και να συνθέτει και να φωτογραφίζει ενώ χρησιμοποιεί το gimbal ή φωτογραφίζοντας. Είναι πλέον δυνατό να ρυθμίσετε το «Touch Focus» (εστίαση με αφή) κατά τη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης στην οθόνη LCD ή απομακρυσμένα από την εφαρμογή[i] «Imaging Edge Mobile»

 

Νέα δομή για τη διάχυση της θερμότητας

Ο σχεδιασμός της A7S III έχει αναθεωρηθεί για να εξασφαλίσει αποτελεσματική διάχυση θερμότητας και την ελαχιστοποίηση της υπερθέρμανσης - ακόμη και κατά τη διάρκεια εκτεταμένων συνεχών περιόδων εγγραφής σε βίντεο 4K 60p 10-bit 4:2:2, διάρκειας μιας ώρας ή περισσότερο. Σύμφωνα με τη Sony, η νέα δομή διατηρεί τον αισθητήρα εικόνας και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή εικόνας εντός των κανονικών ορίων λειτουργίας τους, αποτρέποντας την υπερθέρμανση και διατηρώντας ταυτόχρονα συμπαγείς τις διαστάσεις σώματος, χωρίς να απαιτεί ανεμιστήρα ή θέσεις εξαερισμού.

Για βίντεο εν κινήσει, η Α7S III είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha που περιλαμβάνει Active Mode για την υποστήριξη ιδιαίτερα απαιτητικής χειροκίνητης λήψης ταινιών με ενσωματωμένο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων.

Είναι, επίσης, το πρώτο σώμα της σειράς Alpha για E-mount φακούς που διαθέτει πολυγωνική, οπίσθια οθόνη πλευρικού ανοίγματος, ιδανική για λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή τοποθετημένη σε gimbal, για περίπλοκες γωνίες, λειτουργία χειρός και άλλα. Η οθόνη περιστρέφεται προς τα πλάγια, πάνω και κάτω και διαθέτει LCD πάνελ αφής 1,44 εκατομμυρίων dot (περίπου), για τη μέγιστη δυνατή ορατότητα ακόμα και σε φωτεινά εξωτερικά περιβάλλοντα.

Οι επιπλέον λειτουργίες υποστήριξης βίντεο περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένη οθόνη παρακολούθησης με έντονο, καθαρά ορατό κόκκινο πλαίσιο που καθιστά σαφές πότε η εγγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα και όταν η φωτογραφική μηχανή είναι τοποθετημένη σε gimbal, προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ζουμ, ρυθμιζόμενη ισορροπία λευκού κατά την εγγραφή, περιστροφή οθόνης, δια-λειμματική εγγραφή, εξαγωγή φωτογραφιών από ταινίες και άλλα.

 

Εξαιρετική φωτογράφηση σταθερών εικόνων

Η Α7S III διαθέτει γρήγορο Hybrid AF σύστημα (Υβριδικό σύστημα AF) 759 σημείων AF ανίχνευσης φάσης, που καλύπτουν το 92% του αισθητήρα εικόνας. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί, επίσης, να επιτύχει υψηλή ακρίβεια αυτόματης εστίασης AF για να εστιάσει με ακρίβεια και αξιοπιστία στο φως έως EV-6, όπου είναι δύσκολη η παρατήρηση των θεμάτων με ευκρίνεια, ακόμη και με γυμνό μάτι. Οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίζουν συνεχόμενα περισσότερες από 1.000 ασυμπίεστες εικόνες RAW έως και 10fps ή έως 8fps σε λειτουργία ζωντανής προβολής είτε μηχανικά είτε ηλεκτρονικά.

Η Α7S III περιλαμβάνει, επίσης, το πρώτοx viewfinder 9,44 εκατομμυρίων dot (περίπου) στον κόσμο, 0,64 τύπου Quad-XGA με οθόνη OLED. Το viewfinder της Α7S III προσφέρει μεγέθυνση 0,90x, διαγώνιο οπτικό πεδίο 41°, 25 χιλ. ύψος σημείου απόστασης από το μάτι για καθαρή, χαμηλή γωνία προς γωνία παραμόρφωση θέασης. Είναι επίσης ανθεκτικό στη σκόνη, την ομίχλη και την υγρασία, ανταποκρίνεται εξαιρετικά γρήγορα και διαθέτει εναλλασσόμενες λειτουργίες για διαφορετικούς τύπους θεμάτων.

Η νέα full frame Sony A7S III θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο του 2020, με την τιμή της να έχει οριστεί στα 4.200 ευρώ.

SONY A7S III,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home