Το μεγάλο hacking στο Twitter

Deasy @ 16.07.2020
Το μεγάλο hacking στο Twitter

Μία από τις χειρότερες στιγμές του έζησε το Twitter όταν αρκετοί λογαριασμοί που ανήκουν σε πρόσωπα όπως ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ίλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος και ο Τζο Μπάιντεν , εμφανίστηκαν να δημοσιεύουν ένα μήνυμα στην πλατφόρμα που ανέφερε πως όποιος τους στείλει Bitcoins σε ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα λάβει το διπλάσιο ποσό.

Τέτοιου τύπου μηνύματα κυκλοφορούν συχνά σε διάφορες πλατφόρμες και είναι άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης, όμως πως έγινε και όλοι αυτοί οι λογαριασμοί βρέθηκαν να δημοσιεύουν το ίδιο πράγμα και σχεδόν ταυτόχρονα;

Barack Obama compromised tweet

Η εσωτερική έρευνα που διεξάγει το Twitter και σχετικά δημοσιεύματα στα αμερικανικά ΜΜΕ δείχνουν πως η απάτη είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των δραστών με εργαζόμενους στο κοινωνικό δίκτυο. Πιθανολογείται πως οι δράστες, που για την ώρα παραμένουν άγνωστοι, δωροδόκησαν κάποιον εργαζόμενο (ή περισσότερους από έναν) στο Twitter προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή διαχείρισης λογαριασμών. Μέσω αυτής της εφαρμογής απέκτησαν πρόσβαση σε accounts διάσημων προσώπων και δημοσίευσαν το μήνυμά τους, με την ελπίδα πως οι followers θα έπεφταν στην παγίδα και θα έσπευδαν να επωφεληθούν από την ευκαιρία.

Όπως φαίνεται από τα tweets του Twitter αλλά και του επικεφαλής της εταιρείας, Τζακ Ντόρσι, στις ώρες που ακολούθησαν επικράτησε πανικός. Σε πρώτη φάση το δίκτυο προχώρησε σε μέτρα όπως η αναστολή της ανάκτησης κωδικών πρόσβασης προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της «εισβολής»  και να διακριβωθεί πως δεν υπήρχε προσβολή σε κρίσιμα συστήματα της πλατφόρμας.

Twitter engineering compromise incident

Στην υπόθεση είναι βέβαιο πως θα παρεμβούν το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ τα σενάρια για την ταυτότητα των δραστών -όπως είναι φυσικό- δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι θεωρούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται πρόσωπα που δρουν για λογαριασμό μιας ξένης δύναμης και άλλοι εκτιμούν πως είναι έργο κυβερνοαπατεώνων που επιχείρησαν να κάνουν το δικό τους «μεγάλο κόλπο». Μάλλον θα μάθουμε περισσότερα στο προσεχές διάστημα…

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,HACKING,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home