Γερμανικό χαστουκάκι στην Tesla

Γερμανικό χαστουκάκι στην Tesla

Δικαστήριο του Μονάχου έκρινε πως η Tesla δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στις διαφημιστικές εκστρατείες της στη Γερμανία τον ισχυρισμό ότι τα οχήματά της είναι έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, οι ισχυρισμοί αυτοί παραπλανούν τον μέσο καταναλωτή που μπορεί να θεωρήσει πως τα αυτοκίνητα της εταιρείας του Elon Musk μπορούν να κινηθούν χωρίς οδηγό και πως τέτοιες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους δρόμους της χώρας (δεν μπορούν διότι δεν έχει προσαρμοστεί αναλόγως ο γερμανικός ΚΟΚ).

Ο αυτόματος πιλότος της  Tesla έχει δεχθεί επικρίσεις και στις ΗΠΑ, όπου το αρμόδιο συμβούλιο για την ασφάλεια στις μεταφορές έχει υπογραμμίσει πως η εταιρεία δεν έχει εξοπλίσει τον μηχανισμό με δικλείδες ασφαλείας.

Η Tesla υποστήριξε ενώπιον του γερμανικού δικαστηρίου πως καθιστά σαφές στους πελάτες της πως ο μηχανισμός υποβοήθησης του οδηγού δεν αποτελεί σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Βεβαίως η εταιρεία μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μιλάμε για «χαστουκάκι» και όχι, ίσως, για «σφαλιάρα»…

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home