Ισραηλινή σειρά, συμπαραγωγής Cosmote TV, περνάει στα χέρια της πλατφόρμας Apple TV

Ισραηλινή σειρά, συμπαραγωγής Cosmote TV, περνάει στα χέρια της πλατφόρμας Apple TV

Από το Ισραήλ στο Κουπερτίνο με μια στάση στο Μαρούσι. Αυτή είναι συνοπτικά η διαδρομή της νέας ισραηλινής τηλεοπτικής σειράς Tehran, στη συμπαραγωγή της οποίας συμμετείχε η Cosmote TV και τα δικαιώματα προβολής της οποίας πέρασαν αυτές τις ημέρες στην Apple και την τηλεοπτική πλατφόρμα Apple TV.

Μάλιστα, αν θέλαμε να προσθέσουμε ένα ακόμα σταθμό σ’ αυτή τη διαδρομή, αυτός θα μπορούσε να είναι το Netflix. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τη συμφωνία με την Apple TV η σειρά πέρασε και από διαδικασία επιλογής των ανθρώπων του Netflix, λόγω προηγούμενων συνεργασιών (από τη σειρά Fauda) της ομάδας παραγωγής με το τελευταίο. Τελικά, η συμφωνία έκλεισε με την Apple TV, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία εντατικού εμπλουτισμού των διεθνών παραγωγών της.

Η σειρά Tehran είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, το οποίο αφηγείται την επικίνδυνη αποστολή που έχει αναλάβει μία πράκτορας της Μοσάντ στην Τεχεράνη. Όμως αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι η παρουσία της Cosmote TV στην ομάδα παραγωγής της σειράς δεν ήταν απλά μία… «φιλική συμμετοχή». Αντιθέτως, ήταν μια πολύ ενεργή συμμετοχή, που διευκόλυνε το έργο των δημιουργών, με το 90% των γυρισμάτων της σειράς να πραγματοποιείται στην Αθήνα (τον προηγούμενο χειμώνα), σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης (Πεδίο Άρεως, Πλατεία Θεάτρου κ.α.), ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ διέθεσε επίσης τρία κτίρια, που χρησιμοποιήθηκαν ως σετ: το διοικητικό μέγαρο στο Μαρούσι, το κτίριο της 3ης Σεπτεμβρίου και ένα ακόμα στην Καλλιθέα. Επιπρόσθετα, το Tehran πήρε επιχορήγηση από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), ενώ πληροφορίες φέρνουν τις δύο πλευρές (ισραηλινή ομάδα παραγωγής και Cosmote TV) να βρίσκονται ήδη σε προκαταρκτικές συζητήσεις για τη συνέχεια της συνεργασίας σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύκλο.

Η εξαγορά των δικαιωμάτων προβολής από την Apple εκτιμάται ότι –εκτός των χρημάτων- δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα οφέλη τόσο για την Cosmote TV, τοποθετώντας την για καλά στο χάρτη διεθνών παραγωγών, όσο και για την Αθήνα (ή γενικότερα την Ελλάδα), που δείχνει ότι διαθέτει σημεία που μπορούν να φιλοξενήσουν χώρους γυρισμάτων μεγάλων παραγωγών. Aπό το ευνοϊκό αυτό περιβάλλον δεν θα πρέπει να εξαιρέσουμε και το θετικό ρόλο του ΕΚΟΜΕ, ο μηχανισμός του οποίου θεωρείται κρίσιμος για την υποστήριξη και υλοποίηση παραγωγών υψηλής ποιότητας, τόσο για τις ανάγκες της τηλεόρασης όσο και του κινηματογράφου. 

Η σειρά Tehran είναι η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή της Cosmote TV για σειρά μυθοπλασίας, με την ελληνική πλατφόρμα να συμμετέχει σε μία ακόμα παραγωγή διεθνούς εμβέλειας για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ στην Κέρο, που θα προβληθεί από το National Geographic.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος προβολής της σειράς από την πλατφόρμα Apple TV.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home