Η θολή λάμψη μιας εξαγοράς

Deasy @ 09.06.2020
Η θολή λάμψη μιας εξαγοράς

Συνήθως για τις εξαγορές το ενδιαφέρον περιορίζεται στο τίμημα και σε κάποιες σχετικές λεπτομέρειες και σπανίως κοιτάμε λίγο πιο μέσα από τη «βιτρίνα». Κακώς βεβαίως, αν και πολλές φορές δεν φταίει ο παρατηρητής αλλά ότι κανείς δεν βρίσκεται να σου δείξει τι βρίσκεται από πίσω.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορείς να δεις και λίγο πιο μέσα και το θέαμα δεν είναι ωραίο.

Δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον λόγο για τον οποίο το συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τις εταιρείες πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) να μη λέει αλήθεια, όταν καταγγέλλει πως η Softomotive θα απολύσει την πλειονότητα των εργαζομένων της λίγο αφότου στέγνωσε το μελάνι της συμφωνίας για την εξαγορά της από την Microsoft.

«Συγκεκριμένα, οι περίπου 80 συνάδελφοι στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους ενημερώθηκαν πως θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις στην ουσία εθελούσιες εξόδους-απολύσεις με ορίζοντα 6 μηνών έως ενός χρόνου» αναφέρει το προσκείμενο στο ΚΚΕ σωματείο.

Το ΣΕΤΗΠ υπενθυμίζει επίσης τις απολύσεις που έγιναν εν μέσω της καραντίνας. «Οι εργαζόμενοι πλέον στον κλάδο έχουμε πείρα από το ‘οικογενειακό κλίμα’ και το «ανθρώπινο πρόσωπο» στις εταιρείες πληροφορικής, από τις εκκλήσεις να ‘βάλουμε πλάτη’ για να πάμε όλοι μπροστά. ‘Η επένδυση στον άνθρωπο’ άλλωστε ήταν ειρωνικά μία από τις διαφημιστικές ‘ατάκες’ της Softomotive. Η αλήθεια είναι όμως ότι συνεργάτες και οικογένεια είμαστε τελικά μόνο στη χασούρα και όχι στα κέρδη.

Έτσι, το προηγούμενο διάστημα είδαμε start-up πρότυπα όπως η Beat και η Workable να φορτώνουν τη μείωση του τζίρου τους εν μέσω πανδημίας στους εργαζομένους με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία», παρατηρεί το σωματείο. Πληροφορίες που φτάνουν στο deasy αναφέρουν πως τα όσα υποστηρίζει το ΣΕΤΗΠ έχουν βάση αλήθειας, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων στην Softomotive φαίνεται να βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των επικεφαλής της Softomotive και της Microsoft, κύκλοι των οποίων διαβεβαίωναν για τη λειτουργία ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα και ίσως και της κυβέρνησης, καθώς σε προ ημερών συζήτηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών η συγκεκριμένη επένδυση χαρακτηρίστηκε ως μια κίνηση "δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που ταυτόχρονα αναδεικνύει το οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στο εξωτερικό". 

Την επίσημη τοποθέτηση της Microsoft για το θέμα μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

SOFTOMOTIVE,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home