Τηλεργασία αγάπη μου

Deasy @ 27.04.2020
Τηλεργασία αγάπη μου

Στη δική μας δουλειά η τηλεργασία ήταν κομμάτι της ρουτίνας μας, αλλά δεν ισχύει αυτό για ανθρώπους σε άλλα επαγγέλματα που ανακάλυψαν τις αρετές της (και τους περιορισμούς της) λόγω της επιδημίας.

Φαίνεται πως σε κάποιες χώρες η τηλεργασία δεν είναι πια η έσχατη λύση και αφού τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα άντεξαν την αυξημένη χρήση των τελευταίων εβδομάδων πάει να πει πως θα τα καταφέρουν με όσους επιμείνουν να εργάζονται από το σπίτι.

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας μελετά νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση της τηλεργασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Ουμπέρτους Χέιλ το ποσοστό όσων τηλεργάστηκαν στην περίοδο των έκτακτων μέτρων διπλασιάστηκε από 12% σε 25%. «Όποιος το επιθυμεί να εργαστεί από το σπίτι θα πρέπει να μπορεί να το κάνει ακόμα και μετά το τέλος πανδημίας» δήλωσε ο Χέιλ στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

O υπουργός διευκρίνισε πως δεν θα υπάρχει υποχρεωτικός χαρακτήρας στην εφαρμογή της νομοθεσίας και πως οι εργαζόμενοι -που θα μπορούν βέβαια από τη φύση της εργασίας τους να το πράξουν- θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αν θα τηλεργάζονται κάποιες ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Εφόσον έχεις δουλειά και εφόσον η φύση της σου επιτρέπει την απομακρυσμένη εργασία, μπορεί ίσως να ήθελες μια αντίστοιχη πρόβλεψη και στην Ελλάδα. Μόνο το ότι γλιτώνεις μία ή δύο ώρες μετακινήσεων κάθε ημέρα και κερδίζεις, ίσως, λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου είναι αρκετά για να πείσουν ορισμένους για τα αγαθά της τηλεργασίας. Βεβαίως, αν υπήρχαν και άλλα κίνητρα όπως η επιδότηση της σύνδεσης του διαδικτύου από τον εργοδότη τα πράγματα ίσως να αλλάξουν ακόμα περισσότερο υπέρ της δουλειάς με… παντόφλες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home