Η καραντίνα «γεμίζει» τα δίκτυα

Η καραντίνα «γεμίζει» τα δίκτυα

Με έναν στους τέσσερις κατοίκους του πλανήτη μας να είναι σε καραντίνα πολλά ερωτήματα τέθηκαν από την αρχή για την αντοχή των δικτύων και τι μπορεί να συμβεί στο διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα το αρμόδιο υπουργείο έκανε λόγο για αύξηση της κίνησης κατά 50% στα σταθερά δίκτυα και όπως φαίνεται το ποσοστό αυτό δεν ξεφεύγει από τις παγκόσμιες τάσεις.

Εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας Omdia που μίλησε στο Forbes εξέφασε την εκτίμηση πως η κίνηση στις πλατφόρμες streaming όπως είναι το Netflix και το Disney+ θα αυξηθεί κατά 12%, ενώ η αναγκαστική στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα ανεβάσει κατά 175 δισ. δολάρια τα έσοδα των αντίστοιχων εταιρειών μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Η κίνηση στο διαδίκτυο διεθνώς εκτιμάται πως έχει αυξηθεί από 50% (όπως στην Ελλάδα) ως και 70% σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχουν και θεαματικές εξαιρέσεις, για παράδειγμα η Telecom Italia κάνει λόγο για 90% αύξηση της κίνησης.

Αναμενόμενη βέβαια αυτή η αύξηση αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, αφού σε πολλές χώρες δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Το γεγονός ότι πλατφόρμες όπως το Facebook, η Amazon, το YouTube και το Netflix έχουν σηκώσει λίγο το πόδι από το γκάζι και έχουν κατεβάσει την ανάλυση, βοηθά μεν στην κατάσταση αλλά θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες αν αυτές οι ρυθμίσεις είναι αρκετές.

INTERNET,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home