Επένδυση της Αmazon Web Services στην Ελλάδα

Επένδυση της Αmazon Web Services στην Ελλάδα

Η λειτουργία της εγκατάστασης Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, που αποτελεί τμήμα του ευρύτερου δικτύου της Amazon Web Services (της γνωστής Amazon) συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με στελέχη της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Παράλληλα, ο υπουργός υπέγραψε μνημόνιο με τον Cameron Brooks, διευθυντή του Public Sector Europe της Amazon Web Services, με έμφαση στη συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας. Προγράμματα όπως το Cloudstart, AWS Educate και AWS Activate θα βοηθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου αλλά και το startup οικοσύστημα της χώρας, αναφέρει το υπουργείο.

AMAZON,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home