Ξεκίνημα για το Google Stadia με 22 παιχνίδια

Ξεκίνημα για το Google Stadia με 22 παιχνίδια

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονή η νέα streaming υπηρεσία Google Stadia, που προσφέρει τη δυνατότητα gaming, απελευθερώνοντας το χρήστη από τη συσκευή του, είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό. Όχι βέβαια στην Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ, όπως είναι λογικό και σε μερικές ακόμα μεγάλες αγορές.

Η αρχή, μετά τα παράπονα χρηστών για τη μικρή λίστα των τίτλων, γίνεται με 22 παιχνίδια, στα οποία περιλαμβάνονται και δημοφιλείς τίτλοι, τους οποίους οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν από τον Chrome Web Browser. Ωστόσο, ακόμα και αυτός ο αριθμός των 22 παιχνιδιών θεωρείται μικρός, με τα στελέχη της Google να σημειώνουν ότι αυτή τη στιγμή σχεδόν 450 τίτλοι αναπτύσσονται για να είναι σύντομα διαθέσιμοι από την υπηρεσία της Google.

Η αρχική διάθεση περιλαμβάνει μόνο το premium πακέτο της υπηρεσίας, Stadia Pro, που παρέχεται με μηνιαία συνδρομή 9,99 δολάρια και προσφέρει ποιότητα έως 4Κ στα 60fps. H ελεύθερη έκδοση, με ποιότητα 720p αναμένεται να διατεθεί μέσα στο 2020. Για αυτήν την ποιότητα αρκεί μία σύνδεση με ταχύτητα 10Mbps, ενώ οι συνδρομητές του Stadia Pro χρειάζονται μια γραμμή τουλάχιστον 35Mbps για να στριμάρουν παιχνίδια σε ανάλυση 4Κ.

Τα πρώτα παράπονα των χρηστών αφορούν το latency, την καθυστέρηση δηλαδή στο χρόνο που μεσολαβεί από το πάτημα ενός πλήκτρου και την εκτέλεση της εντολής στην οθόνη. Ένα σημείο που είναι δεδομένο ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για όλες τις εταιρείες που έχουν εξαγγείλει αντίστοιχα σχέδια με την Google στον τομέα του gaming.

STADIA,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home