Motorola RAZR 2019: αποκαλύφθηκε το μεγάλο στοίχημα της Motorola

Motorola RAZR 2019: αποκαλύφθηκε το μεγάλο στοίχημα της Motorola

Στην αναβίωση ενός θρυλικού μοντέλου που έγραψε ξεχωριστή ιστορία πριν 15 χρόνια ποντάρει και τη δική της αναβίωση η Motorola ως ένα ξεχωριστός κατασκευαστής κινητών και όχι ως ένα ακόμα όνομα που συμπληρώνει τη λίστα.

To Motorola RAZR 2019, το θρυλικό ξυράφι της εταιρείας επιστρέφει στο μέλλον. Παρουσιάστηκε επίσημα χθες μετά από πολλούς μήνες φημών και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά. Η πρακτική της αναβίωσης θρυλικών μοντέλων δεν είναι καινούρια. Έχουμε δει πολλές εταιρείες να την ακολουθούν, ανεξαρτήτως κλάδου (π.χ. στο αυτοκίνητο) με τα πιο πρόσφατα παραδείγματα στον κλάδο των κινητών να έρχονται από τη Nokia. Όμως διαφορετικά από την τελευταία, η Motorola δεν θέλει να απευθυνθεί στο κοινό με ένα προσιτό κινητό αλλά με μια ακριβή πρόταση, ακριβότερη μάλιστα από το σύνολο των smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά.

Από αυτήν την άποψη το Motorola RAZR 2019 είναι το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας. Τι φέρνει λοιπόν; Το νέο smartphone δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία του παρελθόντος, τα προσαρμόζει στις συνθήκες του παρόντος, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και μας προσφέρει μια μεγάλη αναδιπλούμενη οθόνη στο εσωτερικό της συσκευής. Μία “Flex View” pOLED οθόνη διαστάσεων 6,2 ιντσών και ανάλυσης 2142 x 876 pixels (21:9). Συμπληρωματικά, έτσι ώστε ο χρήστης να μην ανοιγοκλείνει συνεχώς τη συσκευή έρχεται μια μικρή εξωτερική «Quick View” 2,7 ιντσών gOLED, ανάλυσης 800 x 600 pixels στην οποία εμφανίζονται οι βασικές πληροφορίες, ειδοποιήσεις, πληροφορίες κλήσεων, πρόσβαση στο Google Assistant, ακόμα και διαχείριση της μουσικής. Με το άνοιγμα της συσκευής αυτές μεταφέρονται στο μεγάλο περιβάλλον της εσωτερικής οθόνης.

Στην εξωτερική πλευρά της συσκευής είναι τοποθετημένη και η κύρια κάμερα, ανάλυσης 16ΜΡ και διαφράγματος f1.7, με αυξημένες δυνατότητες για νυχτερινή λήψη. Από την άλλη πλευρά, η selfie κάμερα είναι τοποθετημένη στο notch πάνω από την εσωτερική οθόνη, προσφέροντας ανάλυση 5ΜΡ και διάφραγμα f2.0.

Στην καρδιά του νέου Motorola RAZR λειτουργεί ο octa-core Qualcomm Snapdragon 710, υποβοηθούμενος με μία μνήμη RAM 6GB μνήμη, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 128GB. Προφανώς υποστηρίζονται όλες οι σύγχρονες ασύρματες τεχνολογίες, με την εξαίρεση του 5G, ενώ η μπαταρία είναι χωρητικότητας 2510mAh, που συμπληρώνεται με ταχυφορτιστή 15W TurboPower. Ακατανόητα ίσως το λειτουργικό σύστημα παραμένει στην προηγούμενη έκδοση (Android 9 Pie), που προφανώς θα μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον.

 

Τα υπέρ και τα μεγάλα ερωτηματικά

Η Motorola είναι η τρίτη εταιρεία που μπαίνει εμπορικά στο χώρο των αναδιπλούμενων προτάσεων. Μια υποκατηγορία των smartphones, που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα όσο θα έπρεπε για να έχουμε πραγματικά δεδομένα για την αποδοχή της από τον καταναλωτή. Σε σχέση με τις Huawei και Samsung που μπήκαν στο στίβο αυτό με υβριδικές προτάσεις smartphone-tablet η Motorola επιχειρεί να το κάνει με ένα ξεκάθαρο smartphone. Υπό αυτό το πρίσμα έχουμε την αίσθηση ότι σχεδιαστικά τουλάχιστον η πρότασή της υπερέχει έναντι των άλλων δύο. Για αυτό και έχουμε την αίσθηση επίσης ότι η εταιρεία θα θελήσει να αναδείξει το μοντέλο της περισσότερο ως μια lifestyle πρόταση.

Αριστερά, το παρελθόν, το πρώτο RAZR της προηγούμενης δεκαετίας. Δεξιά, η αναβίωσή του, το νέο, που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες του 2020.

 

Όμως, υπάρχουν και σημαντικά ερωτηματικά. Η αναδιπλούμενη οθόνη είναι το πρώτο. Όπως είπαμε οι αναδιπλούμενες προτάσεις δεν έχουν δοκιμαστεί όσο θα έπρεπε ακόμη, ενώ οι πρώτες δύο προτάσεις των Huawei και Samsung ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι η Motorola δεν βιάστηκε να δείξει τι ετοίμαζε, οπότε δεν βγήκαν στην επιφάνεια τέτοια προβλήματα. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις των στελεχών της, η ανθετικότητα της οθόνης είναι τέτοια που μπορεί να διαρκέσει σε όλο τον κύκλο ζωής της στα χέρια του χρήστη.

Το δεύτερο ερώτημα είναι πιο σύνθετο. Έχει τη δυναμική η Motorola να τραβήξει κοινό και να της δώσει 1500 δολάρια για να αποκτήσει τη συσκευή; Ο καταναλωτής σ’ αυτά τα επίπεδα τιμής μπορεί να συμβιβαστεί με μέτρια (σε κάποια σημεία) τεχνικά χαρακτηριστικά για χάρη του design; Τα ερωτήματα αυτά λογικά θα απαντηθούν στο μέλλον.

Ίσως γιατί και η ίδια η Motorola δεν έχει τις απαντήσεις το Motorola RAZR θα κυκλοφορήσει αρχικά μόνο στις ΗΠΑ, αποκλειστικά από το δίκτυο της Verizon. Σε μια αγορά που το όνομα της Motorola είναι συνυφασμένο με την ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, σε μια αγορά που το όνομα είναι πιο σχετικό με τον καταναλωτή. Η αρχή θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 26 Δεκεμβρίου.

 

 

MOTOROLA RAZR,SMARTPHONES,ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ SMARTPHONE,MOTOROLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home