Νέο "μπακάλικο" από την Amazon

Νέο 'μπακάλικο' από την Amazon

Ξεκίνησε ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, γρήγορα επεκτάθηκε στη μουσική, μετά σιγά σιγά μπήκε και σε άλλες αγορές του λιανεμπορίου και τώρα έχει εξελιχθεί σε έναν κολοσσό που το μόνο που δεν έχει κάνει (ακόμα) είναι να σχεδιάσει αεροπλανοφόρα.

Η Amazon έχει μπει βεβαίως και στον τομέα της λιανικής των τροφίμων, φιλοδοξώντας ενδεχομένως να γίνει κάτι σαν η Walmart, το Carrefour ή ίσως το Lidl των ψηφιακών καιρών, αλλά η σχετική εξαγορά της Whole Foods δεν φαίνεται να την έχει βοηθήσει να επαναπαυτεί. Κάθε άλλο. Η Amazon φαίνεται να ετοιμάζει μια νέα αλυσίδα... μπακάλικων σύμφωνα με σχετικές αγγελίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο του Λος Άντζελες και οι οποίες υπέπεσαν στην αντίληψη των αετών-συναδέλφων του CNET.  Οι σχετικές πληροφορίες φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν από εκπροσώπους της εταιρείας που ανέφεραν επίσης πως τα νέα καταστήματα θα χρησιμοποιούν συμβατικές τεχνολογίες για τη διαδικασία της πληρωμής. Βεβαίως το λιανεμπόριο τροφίμων δεν είναι ξένο για την εταιρεία του (ζωντοχήρου, για την ώρα) Τζεφ Μπέζος. Εκτός των 500 καταστημάτων της Whole Foods που ελέγχει η Amazon μετά την εξαγορά της εταιρείας έναντι 13 δισ. το 2017, υπάρχουν επίσης η πλατφόρμα του Amazon Fresh και τα καταστήματα Amazon Go, όπου αγοράζεις και πληρώνεις αυτομάτως και χωρίς να περιμένεις σε καμία ουρά.

Βεβαίως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επενδύσει κανείς στο λιανεμπόριο των σουπερμάρκετ, καθώς ο πελάτης θα μπει τουλάχιστον σε ένα μια φορά την εβδομάδα και θα δει με καλό μάτι προσφορές και διαφημίσεις. Βεβαίως, όμως, υπάρχει και ο αντίλογος που συνοψίζεται στη φράση του τι γυρεύει η (ψηφιακή) αλεπού στο (αναλογικό) παζάρι και γιατί να μπλέξει μια εταιρεία όπως η Amazon με καφάσια, τυριά και φρούτα. 

AMAZON,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home