Μέρα γιορτής για τον "Γαλιλαίο"

Μέρα γιορτής για τον 'Γαλιλαίο'

Αν οι υπολογισμοί των αρμοδίων είναι σωστοί, σήμερα το σύστημα Galileo, το ευρωπαϊκό GPS δηλαδή, φτάνει το 1 δισ. χρήστες. Ευκαιρία για γιορτή στα κεντρικά του "Γαλιλαίου" στην Πράγα, όπου βεβαίως θέλουν να ξεχάσουν το τετραήμερο μπλακάουτ του περασμένου Ιουλίου που αποδόθηκε σε πρόβλημα στους επίγειους σταθμούς.

Το στήσιμο για το δίκτυο του "Γαλιλαίου" ξεκίνησε το 2006 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από ένα σχηματισμό 26 δορυφόρων (οι 24 από αυτούς βρέθηκαν εκτός χρήσης στο μπλακάουτ του Ιουλίου, έτσι για να έχεις μια εικόνα του μεγέθους του προβλήματος). Θα αναρωτιέσαι τώρα γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα. Η εξήγηση είναι πολύ απλή, τα smartphones δεν "διαβάζουν" μόνο ένα δίκτυο γεωγραφικού εντοπισμού όπως το Galileo ή το γνωστότατο GPS, αλλά σχεδόν όλα όσα είναι διαθέσιμα σήμερα. Αν χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή όπως το GPSTools μπορείς να δεις ποια δίκτυα μπορεί να "διαβάσει" η συσκευή σου.

Το Galileo κάνει όσα περιμένεις από ένα δίκτυο γεωεντοπισμού, βασικά σε βοηθάει να βρεις τον δρόμο σου και να μη ρωτάς περιπτεράδες και περαστικούς. Μία βασική του εφαρμογή είναι το σύστημα eCall μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο που εμπλέκεται σε ατύχημα στέλνει αυτομάτως σχετικές ειδοποιήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Μια άλλη χρήση του είναι στην έρευνα και διάσωση όπου δίνει το στίγμα των προσώπων που κινδυνεύουν με μια σχετική ακρίβεια 2 χλμ. Όχι τέλειο, αλλά είναι μια καλή επίδοση.

GALILEO,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home