Sony: αποκαλυπτήρια των α6600 και α6100

Sony: αποκαλυπτήρια των α6600 και α6100
Αριστερά η Sony α6100, δεξιά η α6600.

Με δύο νέα μοντέλα έρχεται να εμπλουτίσει τη mirrorless σειρά φωτογραφικών μηχανών α6xxx η Sony, η οποία ανακοίνωσε χθες την α6600 και την α6100. Η πρώτη αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της σειράς και αντικαταστάτη της γνωστής α6500, ενώ η δεύτερη αν και μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με την α6600 όμως έχουν γίνει ταυτόχρονα κάποιοι συμβιβασμοί έτσι ώστε να αποτελεί μια αρκετά πιο προσιτή πρόταση. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Η Sony α6600 προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και είναι εξοπλισμένη με τον τελευταίο APS-C αισθητήρα της ιαπωνικής εταιρείας, ανάλυσης 24,2ΜΡ. Μαζί έρχεται και η τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας Ζ-Bionz, που χρησιμοποιεί λειτουργίες ΑΙ. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της ξεχωρίζουν η ταχύτατη εστίαση (μόλις 0,02 δευτερόλεπτα ο χρόνος εστίασης) που μπορεί να δώσει ταχύτητα ριπής λήψεων έως και 11 καρέ το δευτερόλεπτο, τα 425 σημεία εστίασης, που καταλαμβάνουν το 84% του καρέ αλλά και το ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων.

Από τη σειρά α7 έρχονται οι δυνατότητες συνεχούς παρακολούθησης του ματιού, όχι μόνο του ανθρώπου αλλά και των ζώων (και στις φωτογραφίες αλλά και στο video), ενώ βελτιωμένη είναι και η αυτονομία, χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία, που προσφέρει αυτονομία έως και 720 λήψεων. Από την α6600 δεν λείπει το ηλεκτρονικό viewfinder, τεχνολογίας OLED, όπως επίσης και η ρυθμιζόμενης γωνίας οθόνη 3 ιντσών.

Στον τομέα του video, η νέα κάμερα προσφέρει αρχεία ανάλυσης 4Κ με ρυθμό 30 καρέ το δευτερόλεπτο, όμως επίσης και αρχεία 1080p (full HD) σε αργή κίνηση (120fps). H κάμερα μπορεί να δεχτεί εξωτερικό μικρόφωνο μέσω της αντίστοιχης υποδοχής που διαθέτει, όπως επίσης και ακουστικά, έτσι ώστε ο χρήστης να αντιλαμβάνεται άμεσα την ποιότητα του ήχου στο βίντεο που δημιουργεί.

 

Από την άλλη πλευρά, η α6100 έρχεται με τον ίδιο αισθητήρα και τις ίδιες επιδόσεις αυτόματης εστίασης, σημείων εστίασης αλλά και ταχύτητας λήψεων, όμως όπως είπαμε έχουν γίνει κάποιοι περιορισμοί, προκειμένου να περιοριστεί αντίστοιχα και η τιμή της. Ειδικότερα, ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι η απουσία του συστήματος οπτικής σταθεροποίησης και εν συνεχεία θα πρέπει να αναφέρουμε τη μικρότερη μπαταρία άρα και αυτονομία, το χαμηλότερης ανάλυσης viewfinder, την απουσία υποδοχής ακουστικών, όπως επίσης και την απουσία παρακολούθησης ματιού κατά την εγγραφή video.

 

Η κυκλοφορία και των δύο μοντέλων στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο. H α6600 αναμένεται να κοστίζει 1600 ευρώ (μόνο το σώμα), ενώ η τιμή της α6100 θα αγγίζει τα 900 ευρώ. Ενδεχομένως στην Ελλάδα οι τιμές να είναι λίγο μεγαλύτερες, λόγω διαφορετικού ΦΠΑ.

 

SONY Α6600,SONY A6100,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,MIRRORLESS,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home