ΗΠΑ: Τις 130 έφθασαν οι αιτήσεις αδειοδότησης πώλησης στη Huawei

ΗΠΑ: Τις 130 έφθασαν οι αιτήσεις αδειοδότησης πώλησης στη Huawei

Περισσότερες από 130 είναι οι αιτήσεις που έχουν κάνει οι αμερικανικές εταιρείες προς το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, για να πάρουν άδεια ώστε να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με την Huawei. Όμως, όπως διαβάζουμε στο Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ακόμα καμία άδεια, καθώς φαίνεται ότι έχει παγώσει η διαδικασία.

Που οφείλεται το πάγωμα; Στον ίδιο τον Τραμπ και την κυβέρνησή του. Τη μία εμφανίζεται έτοιμος να τα βρει με την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, την αμέσως επόμενη στιγμή είναι εκείνος που βάζει εμπόδια στην ίδια τη διαδικασία. Την προηγούμενη εβδομάδα επέβαλλε δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 550 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της G7 δήλωσε ότι οι δύο υπερδυνάμεις πρέπει να τα βρουν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και μεμονωμένα με τη Huawei. Τη μία ημέρα επιβάλλει τον αποκλεισμό στη συνεργασία των αμερικανικών εταιρειών με την Huawei, λίγες ημέρες μετά δίνει παράταση και εν συνεχεία σε μια άλλη επόμενη στιγμή δηλώνει ότι αν ήταν στο χέρι του θα είχε επιβάλλει ένα σκληρό αποκλεισμό στην κινεζική εταιρεία.

Αυτά τα ανάμεικτα μηνύματα της κυβέρνησης Τραμπ στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας είναι και η αιτία της καθυστέρησης στις απαραίτητες αποφάσεις για την αδειοδότηση, αφού και τα αρμόδια όργανα δεν γνωρίζουν τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση πρώην στελέχους του Υπουργείου Εμπορίου που φιλοξενείται στο ρεπορτάζ. «Κανείς δεν γνωρίζει τι θέλει (ο Τραμπ) και όλοι φοβούνται να πάρουν μια απόφαση χωρίς να το γνωρίζουν» δήλωσε ο κ. William Reinsch.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΚΙΝΑ,ΗΠΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home