Παραμένουν οι ανησυχίες για το Facebook Libra

Παραμένουν οι ανησυχίες για το Facebook Libra

Δύο μήνες μετά τα αποκαλυπτήριά του ο σκεπτικισμός σχετικά με το κρυπτονόμισμα του Facebook δεν δείχνει σημάδια κόπωσης. Χθες ήταν η σειρά των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ να τις εκφράσουν, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή τους με αξιωματούχους της Ελβετικής κυβέρνησης, καθώς η Ένωση που θα ελέγχει το ψηφιακό νόμισμα έχει ως έδρα τη Γενεύη.

Όπως διαβάζουμε στο Reuters, η συνάντηση των Ελβετών αξιωματούχων και της επιτροπής οικονομικών υπηρεσιών  των ΗΠΑ είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της Επιτροπής πάνω στην πολυπλοκότητα και το μέγεθος των σχεδίων του Facebook. Όμως, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις της γερουσιαστή και μέλους της Επιτροπής, Maxine Waters, ο σκεπτικισμός παρέμεινε.  «Το ενδεχόμενο να επιτραπεί σε μία μεγάλη τεχνολογική εταιρεία να δημιουργήσει ένα ιδιωτικά ελεγχόμενο, εναλλακτικό παγκόσμιο νόμισμα εξακολουθεί να με ανησυχεί» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Waters, υποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια του Facebook να πάρει στο πλευρό του την Ουάσιγκτον δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Λίγες ημέρες νωρίτερα αντίστοιχες ανησυχίες είχαν εκφράσει οι αρχές προστασίας του ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει ήδη ένα ερωτηματολόγιο σε όσους εμπλέκονται στη δημιουργία του Libra, μια κίνηση που προετοιμάζει το έδαφος μιας επίσημης έρευνας. Βασικό πεδίο των ανησυχιών που εκφράζονται από την πλευρά της Ευρώπης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για τη λειτουργία του Libra.

LIBRA,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home