ΗΠΑ: Άλλες 90 ημέρες παράταση στη Huawei

ΗΠΑ: Άλλες 90 ημέρες παράταση στη Huawei

Η οριστική λύση των ΗΠΑ στη σχέση της Huawei με τους αμερικανικούς προμηθευτές φαίνεται ότι απέχει πολύ ακόμα με αποτέλεσμα η αμερικανική κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην παράταση της παράτασης που είχε δώσει στα τέλη του προηγούμενου Μαϊου.

Ειδικότερα, η είδηση επισημοποιήθηκε χθες από τον διευθυντή του εθνικού οικονομικού συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, ο οποίος ανέφερε ότι το Υπουργείο Εμπορίου θα δώσει μια ακόμα παράταση τριών μηνών στις εμπορικές σχέσεις της Huawei με τους αμερικανικές εταιρείες, σαν ένδειξη καλής πίστης και στο πλαίσιο των διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Στην πράξη, η Huawei θα μπορεί για ακόμα 90 ημέρες να προμηθεύεται εξαρτήματα και λογισμικό για τα προϊόντα της από τις αμερικανικές εταιρείες. Αν και το σενάριο αυτό είναι σίγουρα καλύτερο από την οριστική παύση των σχέσεων της Huawei με τις αμερικανικές επιχειρήσεις θεωρούμε ότι δύσκολα αποτελεί τη λύση που ζητούσε η κινεζική εταιρεία, καθώς παρατείνει το χρονικό διάστημα αοριστίας για το τι φέρνει το μέλλον και πως θα πρέπει να κινηθεί μελλοντικά η Huawei και αγοραστικά ο καταναλωτής.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παράταση που είχε δώσει το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου έληγε σήμερα, 19 Αυγούστου.

 

Τραμπ: δεν θέλω σχέσεις με τη Huawei

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε και χθες τις επιθετικές τοποθετήσεις για τη Huawei, ίσως βέβαια στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού τακτικής στις εμπορικές διαπραγματεύσης ΗΠΑ-Κίνας.

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Ντόνανλτ Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι προσωπικά δεν θα ήθελε να συνεχιστούν οι εμπορικές σχέσεις με τη Huawei, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας. Ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο, ότι δεν θα ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες, ενώ πέταξε και τη σπόντα του προς τα media, σημειώνοντας ότι έχουν καλύψει αρκετά διαφορετικά το θέμα από τα πραγματικά (για τον ίδιο) γεγονότα.

ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home