Η Ινδία πάει στη Σελήνη

Η Ινδία πάει στη Σελήνη

Με… σεμνό και ταπεινό προϋπολογισμό η Ινδία κοιτάζει από χθες τον ουρανό με την ευχή και την προσδοκία η αποστολή Chandrayaan-2 να φτάσει αισίως στον προορισμό της σε έναν μήνα και κάτι μέρες από σήμερα.

Έχοντας δαπανήσει μόλις 141 εκατ. δολάρια η Ινδία φιλοδοξεί να γίνει η τέταρτη χώρα (μετά τις ΗΠΑ, τη Σοβιετική Ένωση και την Κινα) που θα φτάσει στη Σελήνη με μία μη επανδρωμένη αποστολή. Έτσι για να έχεις μια εικόνα του σφιχτού προϋπολογισμού, για την τελευταία ταινία των Avengers η Marvel δαπάνησε κάπου 250-300 εκατ. δολάρια.

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε με επιτυχία πριν από λίγες ώρες και μετά από μια μεγάλη διαδρομή προγραμματίζεται να φτάσει στη Σελήνη στις αρχές του φθινοπώρου. Μία σεληνάκατος θα προσεληνωθεί λίγες ώρες (ή μέρες) αργότερα και από το εσωτερικό της θα ξεπηδήσει ένα όχημα που θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα. Προορισμός της αποστολής είναι ο νότιος πόλος ο οποίος έχει εξερευνηθεί ελάχιστα σε σχέση με άλλες περιοχές της Σελήνης, υπό αυτή την έννοια έχει βάση η δήλωση της Ινδικής Υπηρεσίας Διαστήματος (ISRO) ότι η Ινδία θα πάει εκεί που καμία άλλη χώρα δεν έχει πάει μέχρι σήμερα.

Φυσικά ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόρι συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα, χαρακτηρίζοντας, όπως θα περίμενε κανείς, μοναδική τη σημερινή ημέρα. Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια…

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΙΝΔΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home