Έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις.

Έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα

Από αλλού την περιμέναμε, από αλλού μας έρχεται η υπηρεσία πληρωμών Apple Pay, καθώς το ντεμπούτο στην ελληνική αγορά δεν θα γίνει από κάποια από τις μεγάλες συστημικές τράπεζες.

Αντιθέτως, η αρχή της διαδρομής του Apple Pay στην Ελλάδα θα γίνει από δύο άλλες εταιρείες, με την μία εκ των οποίων να αποτελεί μια σημαντική έκπληξη. Πρόκειται για την Edenred, γνωστή για τις υπηρεσίες Ticket Restaurant (διατακτικές γεύματος), που επιπλέον προσφέρει στους πελάτες της και την προπληρωμένη κάρτα Spendeo. Όπως μαρτυρά η πρόσκληση που έχει σταλεί σε ΜΜΕ από την Edenred, η εταιρεία θα ανακοινώσει στις 26 Ιουνίου ότι ξεκινάει να παρέχει τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών σε POS μέσω του smartphone ή του Apple Watch στους κατόχους καρτών Spendeo που είναι ταυτόχρονα κάτοχοι iPhone.

Ταυτόχρονα με την Edenred, δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεκινήσει η υποστήριξη του Apple Pay και από την Ν26 (βολεύει και το όνομα Ν26 – 26 Ιουνίου, συμβολισμοί που δεν αφήνουν αδιάφορες τις εταιρείες), τη γερμανική fintech εταιρεία, η οποία εμφανίζει μια σημαντική δημοτικότητα και στην Ελλάδα. Άλλωστε, η ίδια η εταιρεία μέσω του λογαριασμού της στο Twitter είχε κάνει γνωστό στα τέλη Μαρτίου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες θα ενεργοποιηθεί σύντομα η υπηρεσία πληρωμών της Apple. Τότε υπήρχε η εκτίμηση ότι ο πιθανότερος χρόνος λανσαρίσματος του Apple Pay από την Ν26 ήταν ο Ιούνιος.

Σε ότι αφορά τους «συνήθεις υπόπτους», δηλαδή τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, παρότι υπήρξε (και εξακολουθεί να υπάρχει) έντονο ενδιαφέρον να υποστηρίξουν το Apple Pay, ο πιθανότερος χρόνος που θα υλοποιηθεί αναμένεται να είναι το προσεχές Φθινόπωρο.

APPLE PAY,EDENRED,N26,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home